Volledig scherm
PREMIUM
© HLN

Dries Mertens, van duiveltje tot tien jaar Rode Duivel: “Dat manneke komt nog niet tot aan de pompbak en die speelt ons hier allemaal weg”

Rode DuivelsZij aan zij met Jelle Van Damme. Klaar voor zijn eerste minuten als Rode Duivel. Dag op dag tien jaar geleden maakte Dries Mertens (33) zijn debuut voor de Belgische nationale ploeg tegen Finland. Hoe begon zijn weg naar de top van onze Rode Duivels? Uit ons archief halen we de reeks ‘Toen de Duivels nog duiveltjes waren’ boven, met unieke jeugdportretten van onze gouden generatie. “Dries was tot tranen toe bewogen. Hij had een gouden les geleerd.” 

5 reacties

 • Guido Quinten

  3 weken geleden
  Al van bij Utrecht gen ik een fan van die ”jongen” nooit capsones , altijd gaan voor een doel en dat is voetballen. Een voorbeeld voor velen .
 • Jos De klos

  3 weken geleden
  De Messi van Leuven
 • Christiaan GOETHALS

  3 weken geleden
  Veel van die "TOP" trainers hebben zich aan Dries mispakt, maar toegeven dat ze volledig fout zaten dan gaan ze zeker niet doen. Hadden ze vb bij Lierse nooit in Erwin Vandenbergh geloofd, dan speelde hij gewoon in bevordering, je ziet maar.
 • ralph ERNST

  3 weken geleden
  Dries, een voorbeeld voor de jeugd van vandaag. Proficiat Dries voor jouw ingesteldheid
 • CHRIS VANHUMSKERCKEN

  3 weken geleden
  prima voorbeeld van een " afgeschreven "topper in het jeugdvoetbal ... waar er wel eens meer over het hoofd worden gezien !! klasse van Dries om vol te houden en van zijn passie zijn wel en goed verdiende beroep te maken ...
 1. “Dit is een mogelijke aankondiging van de ondergang”: Hugo Camps vreest het ergste voor “chronische invalide” Eden Hazard
  PREMIUM
  LaLiga
  2

  “Dit is een mogelijke aankondi­ging van de ondergang”: Hugo Camps vreest het ergste voor “chronische invalide” Eden Hazard

  2021 begint voor Eden Hazard waar 2020 eindigde: in de lappenmand. Wéér een spierscheur, wéér een maand of zo buiten strijd. Wanneer komt het goed met hem? En ook: zien we nog wel de beste Eden Hazard in juni op het EK? Huiscolumnist Hugo Camps ziet het alvast erg somber in: “Het voetballeven van Eden Hazard is een feuilleton van tristesse aan het worden.”
 1. Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

  Mignolet: "Ik raak de bal met de hand, ja. Maar de goal van Standard komt er ook na buitenspel"

 2. Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"
  Play

  Clement na nederlaag op Sclessin: "Het wordt heel bizar"