Jan Vertonghen en Vincent Kompany op de Olympische Spelen in Peking 2008.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vertonghen en Vincent Kompany op de Olympische Spelen in Peking 2008. © Belga/AFP

De Olympische Spelen van 2008, waar het allemaal begon voor de ‘Gouden Generatie’: “Zij gaven het Belgische voetbal weer hoop”

RODE DUIVELSEnkel met een zege van de Rode Duivels donderdag op het WK tegen Kroatië kennen we straks niet het einde van de Gouden Generatie. Wij keerden terug naar de kiem van het straffe tijdperk: de Olympische Spelen in Peking 2008 als eerste lichtpunt in een diepe Belgische duisternis: “Alsof het kleine België in het voetbal opeens weer bestond.”

15 reacties

 • Paul apers

  2 maanden geleden
  Zal nog lang over gesproken worden gouden generatie die niets gewonnen heeft dan denk ik terug aan de ploeg die zilver won op het EK is dus de platina generatie
 • Vannuffel Jos

  2 maanden geleden
  Nogmaals mensen, een gouden generatie is een uitdrukking en heeft niets met een palmares te maken. Hongarije in de jaren 50, Holland in de jaren 70, Roemenië in de jaren 90 en Engeland in de jaren 2000 hadden ook gouden generaties en ook geen prijzen gewonnen.
 • Marnix Malone

  2 maanden geleden
  Een generatie die op alle vlakken die van Mexico '86 overstegen heeft.
 • diego gonzalez

  2 maanden geleden
  Overroepen generatie. Er waren andere landen met een betere generatie. Op vorige WK met veel geluk langs Japan en Brazilië geraakt. Zeker een goede ploeg maar nu niet doen of dit ooit het beste team ter wereld is geweest. Derde plek op het WK was een fantastische prestatie. Dat zou beter gekoesterd worden in plaats van het team af te breken omdat ze geen wereldkampioen zijn geworden.
 • Karl Huysmans

  2 maanden geleden
  Gouden generatie 😂 Het enige dat in de trofeeën kast ligt is een dikke laag stof.
 1. Hobbykamer of extra opslagruimte maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten
  Livios

  Hobbykamer of extra opslagruim­te maken van je zolder? Op deze vijf punten moet je letten

  Kan je wel wat meer ruimte gebruiken in huis? Vooraleer je denkt aan het toevoegen van een extra volume, kijk je best eerst eens naar je zolder. De ruimte onder het dak wordt vaak onderbenut, terwijl ze interessante mogelijkheden kan bieden. Maar vooraleer je je zolder omvormt tot een woonruimte, moet je jezelf eerst enkele belangrijke vragen stellen. Bouwsite Livios lijst ze voor je op.
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.