Romelu Lukaku.
Volledig scherm
PREMIUM
Romelu Lukaku. © AP

De machtigste van allemaal treedt toe tot de club van 100: “De cijfers zeggen nog niet genoeg over Romelu”

Rode DuivelsBij zijn indrukwekkende statistieken komt zondagavond nóg een klinkend cijfer: 100 interlands. Romelu Lukaku (28): uitgegroeid tot de verpersoonlijking van deze generatie. Tot de machtigste van allemaal. Híj wordt straks gevierd. (Oud-)bondscoaches Dick Advocaat, Georges Leekens en Roberto Martínez over ‘Big Rom’: “Romelu is een fantastische ambassadeur voor België.”

25 reacties

 • Roger Declercq

  2 maanden geleden
  Iedereen is euforisch omdat hij 100 caps verzameld heeft. Toch logisch, iIn de tijd van Mees, Coppens en anderen speelden men misschien één internationale wedstrijd per maand, nu drie wedstrijden per week. Dan kan men vlug een hoger aantal caps op korte tijd verzamelen.
 • Rik Cappelle

  2 maanden geleden
  Ik ben nu niet meteen een super fan van Lukaku, maar eerlijkheidshalve durf ik toch toe te geven dat hij een superspits is maar ge kunt hem toch niet op de dezelfde hoogte plaatsen van de Benzema's en Lewandovski's en Ronaldo's van deze tijd. Daarom is hij technisch veel te beperkt. Maar dat hij goed is staat buiten kijf. Behoort tot de categorie van Werner en Kane en Aguero en Haaland maar daar is niets mis mee hé !
 • Dirk Haverhals

  2 maanden geleden
  Ben zelf spits geweest en weet hoe moeilijk het is om als enige Van een ploeg met de rug naar het doel te moeten spelen . Hij is zeer sterk met zijn gezicht naar het tegen doel maar is sterk gegroeid op de korte ruimte. Weinige die deze prestaties op deze leeftijd kunnen voorleggen. Voor mij is hij een wereld spits.
 • Dirk Van Brussel

  2 maanden geleden
  De taak van een spits : goals maken, hoe dan ook ! Anderzijds blijft dan de vraag open : waarom zouden buitenlandse clubs zoveel miljoenen willen betalen voor Lukaku ? Voor iemand die maar middelmatig is ? Ofwel kunnen die clubs niet rekenen ofwel is het voetbal inzicht van de anti Lukaku niet bijster.
 • Johan Van loocke

  2 maanden geleden
  Liever een spits die " niet kan voetballen, niet beweegt, geen techniek heeft enz .. " maar die zowat altijd scoort, zoals Lukaku dan een spits die dat wel heeft/doet maar amper scoort ...
 1. Jan Mulder voelde anticlimax van ver aankomen: “Totaal verkeerde tactiek in tweede helft”
  Play
  Rode Duivels
  39

  Jan Mulder voelde anticlimax van ver aankomen: “Totaal verkeerde tactiek in tweede helft”

  Jan Mulder zag de bui hangen. “België stond 2-0 voor aan de rust. Dan kan je wel in de tweede helft op de counter gaan spelen, maar niét door hélemaal in de verdediging te gaan kamperen”, vertelt hij. “Er was geen haar op het hoofd van één Belg dat er nog maar aan dacht om zelf een doelpunt te maken. Fout! Compleet de verkeerde tactiek. Dat Frankrijk verdiend wint is de schuld van België. Je voelde dit aankomen.”