Op het WK in Qatar droeg De Bruyne al de aanvoerdersband toen Hazard niet op het veld stond.
Volledig scherm
Op het WK in Qatar droeg De Bruyne al de aanvoerdersband toen Hazard niet op het veld stond. © BELGA

De Bruyne volgende week officieel nieuwe aanvoerder Rode Duivels?

Door het afzwaaien van Eden Hazard moeten de Rode Duivels op zoek naar een nieuwe aanvoerder. “We hebben enkele ideeën”, aldus Tedesco, “maar ik wil daar eerst met de groep over praten. Daarna kan je me de vraag stellen: ‘Waarom hij wel, en die of die speler niet.”

11 reacties

 • Eric Aerts

  6 dagen geleden
  Tricolere papieren figuur die niet loopt,voetbalt en zelf niet zingt!
 • Leo Van Rillaer

  6 dagen geleden
  In quasi elke nationale ploeg is de speler met de meeste caps de kapitein. Alleen Martinez moest zo nodig daar van afwijken. En voor alle duidelijkheid, je hebt een kapitein met een armband (die met de meeste caps dus) en eentje op het veld die de ploeg aanstuurt. Het ene sluit het andere niet uit.
 • eric debanne

  6 dagen geleden
  Kevin is in feit al jaren onze kapitein eh ...! Op het veld zeker weten Kevin & courtois blijven nog altijd wereldklasse eh ...!
 • gaetan gabriels

  6 dagen geleden
  De Bruyne is een heel goede speler een top speler zelfs misschien de beste speler dat we ooit in België hebben gehad maar nooit is hij kapitein. Een kapitein is hij nooit geweest en zal dat ook nooit zijn. Het is niet omdat je de beste bent dat je sowieso kapitein moet zijn. Beste voorbeeld van waarom hij geen kapitein mag zijn, zijn interview voor het WK. Laat de band maar aan iemand anders maar geef hem de sleutel van het spel.
 • Johan Swinnen

  6 dagen geleden
  En terecht !
 1. Johan Bakayoko, kersverse Rode Duivel voor wie PSG 10 miljoen euro wou neertellen: “Niet juiste moment”
  PREMIUM
  3

  Johan Bakayoko, kersverse Rode Duivel voor wie PSG 10 miljoen euro wou neertellen: “Niet juiste moment”

  Het belooft een spannende week te worden voor Johan Bakayoko (19). De vleugelspits van PSV hoorde dat hij de vervanger is van de niet fitte Jérémy Doku en vervoegt de allereerste selectie van de Rode Duivels van Domenico Tedesco. En te zeggen dat ook Ivoorkust nog altijd een optie is. “Maar als België me de kans geeft, grijp ik ze”, zegt de man voor wie PSG in januari nog 10 miljoen euro overhad en die met de ‘FIFA’-game als inspiratie zichzelf pusht om beter te worden.
 2. “Kijk naar mijn borstkas, man!”: de dieetspecialist in Romelu Lukaku, kolos die sinds zijn tienerjaren vecht tegen 100 kilogram
  PREMIUM

  “Kijk naar mijn borstkas, man!”: de dieetspeci­a­list in Romelu Lukaku, kolos die sinds zijn tienerja­ren vecht tegen 100 kilogram

  “Hij oogt slanker”, merkte mentor Thierry Henry terecht op na zijn winninggoal tegen Porto. Romelu Lukaku (29) weet wat diëten is: hij is het ondertussen gewoon dat hij op liters water, vis en groenten wordt gezet. En dat de gym plots verboden terrein is. Een kolos vecht al sinds zijn zestiende tegen zijn eigen lichaam en de aanleg om veel spieren te kweken. Een blik in de régimes van een jojogewicht dat soms ruim boven de 100 kilogram afklokt. Over shirataki, zwarte rijst en gnocchi.
 1. “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras
  Livios

  “Het is belangrijk om een lichte helling te voorzien voor de afwatering": alles wat je moet weten over de plaatsing van een terras

  Een terras plaatsen doe je beter niet in de winter. Negatieve temperaturen kunnen dan immers roet in het eten gooien. De lente ligt gelukkig om de hoek: hét moment dus om na te denken over deze verbinding tussen je woning en je tuin. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij het aanleggen van een terras? Bouwsite Livios vroeg het aan Denis Squedin van Tegels Depaepe uit Wevelgem.
 2. KIJK. Bondscoach Domenico Tedesco weigert te focussen op leeftijd: “Messi won het WK ook op zijn 35ste”
  2

  KIJK. Bondscoach Domenico Tedesco weigert te focussen op leeftijd: “Messi won het WK ook op zijn 35ste”

  Intussen iets meer dan een week geleden werd Domenico Tedesco officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Hoewel zijn 37 lentes meteen een item waren, is leeftijd voor de Italiaanse Duitser absoluut geen maatstaf. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met HLN en VTM Nieuws. “Ik zal niet selecteren om te verrassen”, is hij duidelijk. “Ik hou ervan om spelers te ontwikkelen en het is fantastisch om met jonge spelers te werken, maar het draait om kwaliteit, hoe hongerig spelers zijn. Messi won het WK ook op zijn 35ste.”