Van l naar r: Bornauw, Lukebakio, Vanheusden, Kayembe en Saelemaekers.
Volledig scherm
Van l naar r: Bornauw, Lukebakio, Vanheusden, Kayembe en Saelemaekers. © belga/dpa/photonews

Daar is de nieuwe lichting Duivels: de vijf nieuwkomers van Martínez voorgesteld

Rode DuivelsMet de Gouden Generatie die nog slechts één of twee kunststukjes (EK 2021 en WK 2022) in de benen heeft, maakt Roberto Martínez flink werk van het integreren van de nieuwe lichting met potentieel goud in de rangen. De vijf nieuwkomers voor het drieluik Ivoorkust/Engeland/IJsland voorgesteld.

 1. VIDEO. Bekijk hier de goals van Romelu Lukaku in IJsland
  Play
  Rode Duivels

  VIDEO. Bekijk hier de goals van Romelu Lukaku in IJsland

  Tien minuten: langer had Romelu Lukaku niet nodig om de score te openen in IJsland. De aanvalsleider, die vandaag ook aanvoerder was, nam aan, bleef met een gelukje in balbezit maar knalde vervolgens snoeihard raak. Saevarsson maakte er tussendoor nog even 1-1 van nadat Carrasco hem liet glippen, maar weer Romelu Lukaku stelde orde op zaken. Penalty uitlokken, en zelf verzilveren: 1-2! Door die overwinning en het verlies van Engeland tegen Denemarken (0-1) is België weer leider in de Nations League-groep.
 1. Bekroond als voetballer én als mens: Romelu Lukaku krijgt aparte Italiaanse prijs
  Serie A

  Bekroond als voetballer én als mens: Romelu Lukaku krijgt aparte Italiaanse prijs

  Mooie bekroning voor Romelu Lukaku. Als mens en als voetballer. Op het festival van de toonaangevende Italiaanse sportkrant Gazzetto dello Sport kreeg hij de Premio internazionale Giacinto Facchetti. Een prijs die sinds 2006 wordt uitgereikt in nagedachtenis van de Italiaanse ex-voetballer. De Gazzetta wil op die manier voetbalpersoonlijkheden in de bloemetjes zetten die uitblinken in sportiviteit, eerlijkheid, correct gedrag en fair-play.