Een greep uit de buitenlandse krantenkoppen over de Rode Duivels.
Volledig scherm
Een greep uit de buitenlandse krantenkoppen over de Rode Duivels. © Photo News

Buitenlandse pers ziet België “glorieuze citytrip maken”, maar bemerkt ook pijnpunten: “Ploegen die diepte zoeken kunnen hen pijn doen”

Rode DuivelsDe Rode Duivels gaan naar Spanje, luidde de oorwurm van Will Tura ooit. Anno 2021 is het opnieuw van dat op het EK. Met een 2-0-zege tegen Finland kroonde de nationale ploeg zich tot groepswinnaar. Komende zondag is het in Sevilla te doen tegen een nog nader te bepalen tegenstander. Maar wat weten de buitenlandse media ondertussen na de wedstrijd tegen Finland? Een persoverzicht.

12 reacties

 • Marcus Camps

  1 maand geleden
  Altijd dat gezeik over De Laet, oogkleppen op ? Om te beginnen is het bouwen aan een nieuw team. Dan ga je niet al oude spelers inpassen. Dan over de speler zelf, gewogen en te licht bevonden in de Premier league, anders speelde hij daar nog wel.
 • Luc Maes

  1 maand geleden
  Vanaken was voor mij de gevaarlijkste
 • Alex Rasera

  1 maand geleden
  @Pascal: Dat realizeer je in principe door goed te spelen. Je kan al eens winnen door een mindere match te spelen, maar vanaf de kwartfinale mag die illusie de kast in. En aangezien de match gisteren tegen een heel kleintje was, is het logisch dat men verder kijkt dan de 3 punten. Niet moeilijk toch?
 • willy Adriaenssens

  1 maand geleden
  Ja Martinez is hier blind voor , de oplossing was De Laet , die is snel en technisch goed en kopbal sterk , maar ja Martinez gaat toch weg het zal hem geen slapeloze nacht bezorgen .
 • Jonathan Loterman

  1 maand geleden
  Zoals een van de kranten zegt, onze verdediging is een pijn punt. Mbampe loopt er elke verdediger van ons los af. Het kan nog pijn gaan doen
 1. De Bilde over de Gouden Generatie na EK-exit: “Laatste kans gemist? Dat zeiden we drie jaar geleden ook”
  Rode Duivels
  8

  De Bilde over de Gouden Generatie na EK-exit: “Laatste kans gemist? Dat zeiden we drie jaar geleden ook”

  Ook voor Gilles De Bilde zit het EK erop. De ex-Gouden Schoen volgde de Rode Duivels en zag gisteren in München dat Italië “gewoon beter was”. Denkt De Bilde dat dit de allerlaatste kans was voor onze Gouden Generatie? Wat missen wij in vergelijking met de andere toplanden? En waarom werd de persconferentie met Roberto Martínez vandaag afgelast? De Bilde legt het allemaal uit in bovenstaande video!
 2. Wat een domper! Rode Duivels verliezen van energiek Italië en zien EK eindigen in kwartfinales
  Play
  Rode Duivels
  139

  Wat een domper! Rode Duivels verliezen van energiek Italië en zien EK eindigen in kwartfina­les

  De EK-droom is abrupt voorbij. Geen halve finale. De Belgische pijnpunten blootgelegd door een sterkere en meer dynamische Squadra. Met dank aan de verrassende uitblinker Jérémy Doku, dat het nog zo’n nagelbijter werd in de Allianz Arena. Het was zijn flits die de Rode Duivels op slag van rusten hoop bracht. De penalty van Lukaku zorgde voor de aansluiting (2-1), de gelijkmaker van Romelu bleef steken op Spinazzola. Zonde, maar verdiend voor Italië. Het WK in de winter van 2022 dan maar? Met of zonder Martínez.