photo_news
Volledig scherm
© photo_news

Boekingen zomervakantie liggen stil door WK voetbal

Van alle Belgen die van plan zijn deze zomer op reis te gaan, had bijna de helft begin mei zijn vakantie nog niet vastgelegd. Bij de kampeertrips is dat zelfs 70 procent. ­Grote 'schuldige' is het nakende WK in Brazilië.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Pascal Smet: "Brazilië-reis scholieren strookt met de eindtermen"
  Update

  Pascal Smet: "Brazilië-reis scholieren strookt met de eindtermen"

  Vijftien scholieren mogen eind juni naar het WK voetbal in Brazilië, na het winnen van een wedstrijd. Onderwijsminister Pascal Smet (sp.a) verleent zijn steun, ook al missen de leerlingen de laatste lesweek, zo meldden De Morgen en Het Laatste Nieuws. Mieke Van Hecke, directeur-generaal van de katholieke onderwijskoepel VSKO, reageert verontwaardigd. "Als de minister sympathie opbrengt voor dit project, dan moet hij ook sympathie opbrengen voor ouders die 700 euro kunnen uitsparen door een weekje eerder op reis te vertrekken." Volgens minister Smet strookt de reis van de scholieren met de eindtermen.