Frank Vercauteren met zijn gezin
Volledig scherm
Frank Vercauteren met zijn gezin © VTM Nieuws/ANP

Bijgestaan door vrouw en kind wordt Frank Vercauteren voorgesteld als technisch directeur: “Maar terugkeer naar België is voorlopig niet aan de orde”

Welkom (terug), Frank Vercauteren. Op z’n 66ste krijgt hij de sleutels van het Belgisch voetbal in handen. Technisch directeur die een nauwe band moet onderhouden met de bondscoach. Al zal hij zijn vrouw en dochtertje wat vaker moeten missen.

15 reacties

 • Françoise Dupont

  1 maand geleden
  Zitten er dan echt geen goede gemotiveerde trainers in gans België ?
 • Robert Van Haver

  1 maand geleden
  eindelijk, verstand komt met de jaren bij de KBVB. Nu nog een serieuze CEO in plaats van een NvA politieker
 • Jan Vercammen

  1 maand geleden
  Succes beiden! De TD kennen we, de coach zullen we snel, bij zijn eerste selectie, leren kennen. Hopelijk een juiste mix van talent en ervaring.
 • Patrick Persoone

  1 maand geleden
  Felicitaties met de aanstelling en nu aan het werk om de vooropgestelde doelstellingen te realiseren: de kwalificatie voor het EK 2024 met aanvallend en aantrekkelijk voetbal!
 • Gerry Piessens

  1 maand geleden
  Zowel bij de aanstelling van de coach als de TD heb ik een goed gevoel.Hopelijk volgen er de komende jaren ook eens prijzen want daar draait het uiteindelijk om toch?
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. De topkinesist die een Gouden Generatie energie gaf: zullen de Duivels Lieven Maesschalck harder missen dan hij hen?
  PREMIUM

  De topkine­sist die een Gouden Generatie energie gaf: zullen de Duivels Lieven Maesschal­ck harder missen dan hij hen?

  “If you have a problem, if no one else can help…” Voor een aantal Rode Duivels was hij sinds 2010 een beetje zoals The A-Team, het huurlingenleger uit de populaire tv-serie in de jaren 80: hun redder in nood bij kleine en grotere lichamelijke pijntjes. Met Lieven Maesschalck (59) verdwijnt bij de nationale ploeg een vertrouwd gezicht, maar niet zijn geest. Hoe een topkinesist straks Picasso achterna zal blijven gaan: “Belangrijkheid is vergankelijk.”
 3. EXCLUSIEF. Martínez vertelde Rode Duivels al na Marokko dat hij zou stoppen: “Dat was lastig, ik kreeg m’n emoties niet meer onder controle”
  Play
  RODE DUIVELS
  24

  EXCLUSIEF. Martínez vertelde Rode Duivels al na Marokko dat hij zou stoppen: “Dat was lastig, ik kreeg m’n emoties niet meer onder controle”

  Roberto Martínez verraste iedereen op zijn persconferentie na het gelijkspel tegen Kroatië, en de WK-uitschakeling: “Dit was mijn laatste wedstrijd als bondscoach van de nationale ploeg.” In een exclusief interview met HLN en VTM Nieuws vertelt Martínez nu dat hij die beslissing al na de verloren wedstrijd tegen Marokko aan z’n groep meedeelde: “De spelers wisten dus in zekere zin dat het mogelijk de laatste wedstrijd was die ze voor mij zouden spelen.” Een boodschap die hem heel zwaar viel.
 1. KIJK. Bondscoach Domenico Tedesco weigert te focussen op leeftijd: “Messi won het WK ook op zijn 35ste”
  2

  KIJK. Bondscoach Domenico Tedesco weigert te focussen op leeftijd: “Messi won het WK ook op zijn 35ste”

  Intussen iets meer dan een week geleden werd Domenico Tedesco officieel voorgesteld als de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels. Hoewel zijn 37 lentes meteen een item waren, is leeftijd voor de Italiaanse Duitser absoluut geen maatstaf. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met HLN en VTM Nieuws. “Ik zal niet selecteren om te verrassen”, is hij duidelijk. “Ik hou ervan om spelers te ontwikkelen en het is fantastisch om met jonge spelers te werken, maar het draait om kwaliteit, hoe hongerig spelers zijn. Messi won het WK ook op zijn 35ste.”
 2. INTERVIEW. “Ik gebruik mijn laptop, maar ik kruip er niet mee in bed hé”: Tedesco, de man die Rode Duivels naar nieuwe successen moet leiden
  37

  INTERVIEW. “Ik gebruik mijn laptop, maar ik kruip er niet mee in bed hé”: Tedesco, de man die Rode Duivels naar nieuwe successen moet leiden

  Een nieuwsflash, in de wachtkamer bij de tandarts. ‘Roberto Martínez stopt als bondscoach van België.’ Domenico Tedesco stuurt onmiddellijk een screenshot naar zijn makelaar. “Dit wil ik!” Dik twee maanden later is hij op zijn 37ste de jongste actieve bondscoach ter wereld. “Voor mij is er geen jong of oud. De besten zullen spelen.” Het relaas van zijn officiële presentatie.