Photo News
Volledig scherm
© Photo News

“België met 19% kans favoriet om het EK te winnen”: volgens grootste statistiekenbureau vieren we straks

Rode DuivelsGracenote, absolute autoriteit op het vlak van sportstatistieken, doet de Belgische hoop op EK-goud nog wat aanzwengelen. Op basis van hun eigen ranking, waarop de Rode Duivels op één staan, en de maar liefst 1 miljoen computergestuurde simulaties, is België de grootste kanshebber om het EK te winnen. Nadat we in de finale de Engelsen geklopt hebben.

12 reacties

 • eric debanne

  1 maand geleden
  Ik hoop het voor deze generatie maar ik vrees ervoor dat ze het net niet zullen halen ...🙄 Defensief deugen we niet alleen het middenveld en de aanval is onze sterke wapen ... Dan hazard nog die speelt op één been helaas ...!
 • Katrien Caers

  1 maand geleden
  1 kans op 5, met zo'n sterke tegenstanders, dat is zeer realistisch. Mensen vergeten vaak wat statistiek betekent. Hoe lang is het geleden dat de kampioen van België over het ganse seizoen geen enkele match verloren heeft. En nochtans is de kampioen bijna steeds de sterkste ploeg. Awel, bij een tornooi winnen is het juist dat wat je dan moet doen, na de poules, moet je gewoon alles winnen, en daar komt geluk altijd een beetje bij kijken.
 • jenny charels

  1 maand geleden
  19 pct. Dat betekent dus eruit in de 8ste finale. Zeer realistisch.
 • LEO JACOBS

  1 maand geleden
  Denk het niet ...
 • Pat Vanbeveren

  1 maand geleden
  Met een 9 op 9 is het EK voor mij al geslaagd. Is trouwens in de geschiedenis van het Belgische voetbal nog nooit gebeurd. Dus dikke merci duivels!!