Wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels?
Volledig scherm
PREMIUM
Wordt Thierry Henry de nieuwe bondscoach van de Rode Duivels? © BELGA

ANALYSE. Is Thierry Henry de ideale bondscoach voor de Rode Duivels? “Voor mij zijn jonge talenten altijd de prioriteit”

Rode DuivelsRomelu Lukaku zegt: “Thierry Henry mag onze volgende bondscoach worden.” Toby Alderweireld noemt hem de “ultieme oplossing”. Hoe serieus moeten we Thierry Henry (45) nemen als kandidaat-bondscoach? We wegen de Fransman en zijn voetbalvisie af op de acht belangrijkste punten uit de vacature van de bond. Op het eerste zicht vinkt hij alle vakjes af. Maar een béétje headhunter zal ook die paar gebreken opvallen.

82 reacties

 • peter De ridder

  3 maanden geleden
  Fijn onze mening te vragen, maar dat zal uiteindelijk niets ter zaken doen. Ik zie maar 1 echt bekwame trainer en dat is nog steeds van GAAL. Preudhomme zou ook kunnen, heeft de kennis, maar die is te opvliegend voor een bondscoach. Een bondscoach moet ten allen tijde de rustig blijven en een goed voorbeeld geven aan de spelers. En op dat vlak is preudhomme geen goed voorbeeld naar de spelersgroep toe. Van Gaal kan het beste halen uit een ploeg, maar moet het zelf ook willen en betaalbaar zijn.
 • Lydie Poket

  3 maanden geleden
  Geef hem een kans…we zien wel…
 • Jonathan Monsaert

  3 maanden geleden
  Er is maar één trainer die van dit mak ploegje een winnend en gemotiveerd geheel kan maken en dat is Michel Preud'homme. Ze moesten hem al vele jaren geleden aangesteld hebben, dan hadden we misschien eens iets gewonnen. Bij meneer Henry zal het weer een vriendenclubje worden met het gekende resultaat. Heel bedroevend om te zien wat er sinds 2012 bereikt is met een elftal met zo een potentieel aan spelers.
 • Karl Huysmans

  3 maanden geleden
  Ik zou Pol de tremmerie kiezen. Hij heeft ervaring om met klungels te werken van bij fc de kampioenen.
 • Davy Meganck

  3 maanden geleden
  Zolang witsel in de basis blijft staan kijk ik niet meer zal niet veel missen.
 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Hoeveel Dries Mertens zit er in Leandro Trossard? “Je kan ze overal neerplanten, ze groeien toch”
  PREMIUM
  3

  Hoeveel Dries Mertens zit er in Leandro Trossard? “Je kan ze overal neerplan­ten, ze groeien toch”

  De Rode Duivels doen het zonder hun nationale troetelbeer Dries Mertens (35). Tip voor wie in een groot, nostalgisch gat dreigt te vallen: kijk met toegeknepen ogen naar Leandro Trossard. Ook een dribbelaar in zakformaat. Via de bodem van het profvoetbal de vraagtekens weggespeeld richting de Europese top. HLN sprak met drie kroongetuigen uit hun carrière met de vraag: hoeveel Dries zit er in Leandro? “Ze hebben van hun nadeel net een voordeel gemaakt.”
 1. Johan Bakayoko, kersverse Rode Duivel voor wie PSG 10 miljoen euro wou neertellen: “Niet juiste moment”
  PREMIUM
  3

  Johan Bakayoko, kersverse Rode Duivel voor wie PSG 10 miljoen euro wou neertellen: “Niet juiste moment”

  Het belooft een spannende week te worden voor Johan Bakayoko (19). De vleugelspits van PSV hoorde dat hij de vervanger is van de niet fitte Jérémy Doku en vervoegt de allereerste selectie van de Rode Duivels van Domenico Tedesco. En te zeggen dat ook Ivoorkust nog altijd een optie is. “Maar als België me de kans geeft, grijp ik ze”, zegt de man voor wie PSG in januari nog 10 miljoen euro overhad en die met de ‘FIFA’-game als inspiratie zichzelf pusht om beter te worden.
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. “Elk van de resterende ‘captains’ kreeg gesprek, maar krijgt ook ieder zijn selectie?”: onze chef voetbal is benieuwd naar wat ‘Tour de Tedesco’ heeft opgeleverd
  PREMIUM
  2

  “Elk van de resterende ‘captains’ kreeg gesprek, maar krijgt ook ieder zijn selectie?”: onze chef voetbal is benieuwd naar wat ‘Tour de Tedesco’ heeft opgeleverd

  Acht werd zes. Door het afzwaaien van Eden en Alderweireld. Domenico Tedesco bezocht afgelopen maand de resterende ‘captains’ van de Rode Duivels. “Van Manchester over Madrid tot Istanbul: elk kreeg zijn gesprek, maar krijgt ieder van hen ook een oproepingsbrief?”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Het antwoord weten we deze middag om 12 uur.
 4. Tedesco laat Witsel en Mertens uit zijn eerste Duivels-selectie, Lavia (19) is er wél bij
  119

  Tedesco laat Witsel en Mertens uit zijn eerste Dui­vels-selectie, Lavia (19) is er wél bij

  De eerste Rode Duivels-selectie van Domenico Tedesco is er een zonder Axel Witsel en Dries Mertens. Ook geen spelers van Racing Genk (Heynen, Trésor) en Club Brugge (Vanaken). Wel van de partij is Roméo Lavia, voor het eerst. Ook Bornauw, Mangala en Lukebakio zijn opvallende namen. De Rode Duivels starten op vrijdag 24 maart hun EK-kwalificatiecampagne in Zweden. Vier dagen later is er een oefenpot tegen Duitsland. Lees HIER de analyse van onze chef voetbal Niels Poissonnier.