Het nipte buitenspel van Lukaku.
Volledig scherm
Het nipte buitenspel van Lukaku. © UEFA

Amper te zien: 0-1 van Lukaku afgekeurd na millimeters offside

21 reacties

 • Yves Gysel

  1 maand geleden
  Geen buitenspel. We zijn bestolen.
 • marc van de poel

  1 maand geleden
  Millimeters verschil, dus aangetoond met een virtuele lijn die ze trekken. Dus als ze die lijn een halve cm overheen de tip van je schoen trekken=offside, of tegen de tip van je schoen aan=on-side? Niemand ziet dat verschil op de TV. En wie controleert dat? Flauwe kul, dus. Was geen buitenspel. Net zoals de buitenspelfase van Benzéma gisteren met Frankrijk : Men laat een stippelllijn van zijn schouder naar beneden gaan en van de verdediger niet? Oncontroleerbaar, maar perfect manipuleerbaar.
 • Chris Berben

  1 maand geleden
  Persoonlijk ben ik nooit een fan van offside geweest en de vraag blijft, of dit in het moderne voetbal niet eens volledig overdacht moet worden. Men kan zich zo voorstellen wat er aan ruimtes zouden vrijkomen op het veld. Anyway, de regel is er nu nog eenmaal en dan moeten we het er maar mee doen. Dat hier een foute beslissing werd getroffen betwijfel ik sterk, omdat er nu meer ogen dan scheids-en lijnrechter een situatie beoordelen. Denk bv. maar aan "was de bal over de lijn of niet".
 • Marc Piessens

  1 maand geleden
  Ik ben er 100% zeker van dat het voetbal een stuk aantrekkelijker zou zijn zonder die buitenspel-regel. Of verander eens dat je pas buitenspel staat als je met je volledige lichaam voorbij de verdediger stond ipv nu met de nagel van je grote teen.
 • Antoon Soetens

  1 maand geleden
  Het bepalen van de offside via zenders was correct, omdat het menselijk bepaald wordt en doordat het op elk voetbalterrein kan aangewend worden. Bij de presentatie van mijn vinding aan de scheidsrechtersbond in Brussel, voelde ik onmiddellijk dat de eenvoud niet naar hun zin was want zij konden de uitslag niet meer bepalen. Het geknoei gaat verder.