500 Belgische fans vieren feest in straten van Kopenhagen

Rode DuivelsDe Rode Duivels kunnen straks op 500 Belgische fans rekenen in het Parken Stadion. De supporters brengen de sfeer er intussen in, in de straten van Kopenhagen. In normale omstandigheden, zonder corona, zouden er zo’n 4.500 Belgen toegelaten zijn. 

1 reactie

 • Jan Wuyts

  3 maanden geleden
  Wat valt er te vieren, behalve dat we de volgende ronde hebben gehaald (en hoe)?? De dag dat we op zo'n tornooi de toppers kloppen met grinta, kwaliteit dan horen we er bij. Nu vraag ik mij af wat wij daar doen, als zelfs een EK niet genoeg is om jezelf als individu én als team aan de wereld te laten zien dat je daar thuishoort..
 1. Opvallend: Michy Batshuayi knielt niet voor aftrap van Wit-Rusland - België
  Play
  Rode Duivels
  136

  Opvallend: Michy Batshuayi knielt niet voor aftrap van Wit-Rus­land - België

  Het was een opmerkelijk beeld voor de aftrap van Wit-Rusland - België. Terwijl tien Duivels, zoals steeds, knielden als steun voor de ‘BLM-beweging’ bleef Michy Batshuayi staan. In de omgeving van de Rode Duivel valt te horen dat onze landgenoot daarmee het voorbeeld volgt van zijn ex-ploegmaat Wilfried Zaha, de Ivoriaanse spits van Crystal Palace. “Er is geen goede of foute keuze, maar voor mij voelt het steeds meer als een onderdeel van de voorbereiding op de wedstrijd”, zei Zaha recentelijk over zijn besluit om niet langer meer te knielen voor een wedstrijd. “Het maakt niet meer uit of we knielen of niet. Sommigen van ons worden nog steeds racistisch bejegend. Waarom zou ik nog knielen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Waarom moet ik zelfs Black Lives Matter op de achterkant van mijn shirt dragen om te laten zien dat het wat betekent voor ons? Het verliest steeds meer zijn waarde.”