1. Van de hel naar de hemel: geweldige Kevin De Bruyne doet Duivels dromen bij rentree met heerlijke assist en winner
  Play
  Rode Duivels
  71

  Van de hel naar de hemel: geweldige Kevin De Bruyne doet Duivels dromen bij rentree met heerlijke assist en winner

  En op 17 juni is daar de comeback van Kevin De Bruyne. Event: het EK voetbal. Tijd: klokslag 19u. Plaats: Parken, Kopenhagen. Deense schade? Groot. Belgische opluchting? Nog groter. Van 1-0 achter na een schabouwelijke eerste helft van de Rode Duivels naar 1-2. Loepzuivere assist voor de gelijkmaker, zelf met de heerlijke winner. Wat een ommekeer. Wat een grote mijnheer, die De Bruyne. Diepe buiging.
 1. ONS RAPPORT. Geniale De Bruyne en onverzettelijke Lukaku, maar ook een buis voor “teleurstelling van het EK tot nu toe”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  ONS RAPPORT. Geniale De Bruyne en onverzette­lij­ke Lukaku, maar ook een buis voor “teleur­stel­ling van het EK tot nu toe”

  Een barslechte eerste helft tegen Denemarken, een betere tweede in de regie van een geniale Kevin De Bruyne. Hij is dan ook zonder twijfel onze ‘man van de match’ met een 9/10. Ook een paar andere Duivels onderscheiden zich, maar er zijn ook heel wat twijfelgevallen en zelfs twee gebuisden. Onder hen de verrassende “teleurstelling van dit EK tot nu toe.”
 1. Trossard gelooft dat hij impact kan hebben: “Ik ben het type dat wedstrijden kan openbreken”
  Play
  Rode Duivels
  2

  Trossard gelooft dat hij impact kan hebben: “Ik ben het type dat wedstrij­den kan openbreken”

  Een tiental dagen geleden gingen er tijdens de opwarming voor de oefeninterland tegen Kroatië alarmbellen af op de perstribune, toen Leandro Trossard het na een tiental minuten voor bekeken hield en terug naar binnen trok. Hinder aan de quadriceps, bleek het verdict na de wedstrijd. “Zorgen heb ik me daar toen niet echt over gemaakt”, vertelde de winger van Brighton & Hove Albion tijdens een persmoment in Tubeke.
 2. ANALYSE. Leven en sterven met Thomas Meunier of hoe het uitvallen van Castagne het beeld van de Rode Duivels in één klap veranderde
  PREMIUM
  Rode Duivels
  9

  ANALYSE. Leven en sterven met Thomas Meunier of hoe het uitvallen van Castagne het beeld van de Rode Duivels in één klap veranderde

  De Rode Duivels zijn Timothy Castagne kwijt op het EK met een dubbele oogkasbreuk. Een streep door de rekening, want bondscoach Martínez had plannen met de rechtervleugelverdediger. Wordt Thomas Meunier het geluk bij een ongeluk? Onze chef voetbal Stephan Keygnaert analyseert de situatie voor Castagnes vervanger die er bij Dortmund niet het beste seizoen heeft opzitten: “Áls hij de rust in zijn spel vindt, kan Meunier nog altijd de voetballer zijn die een weergaloos EK speelt.”
 1. “Eriksen kan Denemarken donderdag bijzonder gevaarlijk maken. De Duivels moeten snel switchen”
  Play
  Rode Duivels
  8

  “Eriksen kan Denemarken donderdag bijzonder gevaarlijk maken. De Duivels moeten snel switchen”

  Na wat er gebeurd is met Christian Eriksen, wordt Denemarken - Belgie donderdag (18u) een duel met een bijzonder speciale rand. Een emotionele match, zei Youri Tielemans eerder vandaag al op de persconferentie. “De Denen zouden ons weleens kunnen verrassen”, denkt traumapsycholoog Erik de Soir. “Voor de Duivels komt het erop aan in de match geen compassie te tonen.”
 1. Franse analisten hakken nu al in op ‘dikke nekken’ van Rode Duivels: “Belgen gaan snel terug thuis zijn om frieten te eten”
  Play
  L'Equipe du soir
  146

  Franse analisten hakken nu al in op ‘dikke nekken’ van Rode Duivels: “Belgen gaan snel terug thuis zijn om frieten te eten”

  De Rode Duivels hebben nog maar één match gespeeld op dit EK, maar het eerste mediatieke relletje met de Fransen is al een feit. Analisten van L’Equipe konden in hun talkshow ‘s avonds een uitspraak van Thomas Meunier maar erg matig appreciëren. Onze rechterflankspeler had na de 3-0 tegen de Russen gewoon gezegd dat het bijzonder moeilijk zou worden om dit België te kloppen. In de show luidt het eensluidend dat de Belgen nu al een dikke nek hebben. Via Twitter reageert Meunier erg cynisch.
 1. “Lukaku maakt alles makkelijker, hij is overal op het veld dominant”: buitenlandse pers strooit met lof naar killer én mens Romelu Lukaku
  Rode Duivels
  25

  “Lukaku maakt alles makkelij­ker, hij is overal op het veld dominant”: buitenland­se pers strooit met lof naar killer én mens Romelu Lukaku

  Overal Romelu Lukaku. Ook bij de buitenlandse media laat onze spits alwéér een overweldigende indruk na. De ene krant noemt de Duivels sober zonder meer, de andere site bombardeert ons tot topfavoriet. Maar overal staat Lukaku centraal, ook als mens. “Hij had na zijn goal maar één doel: Christian Eriksen aanspreken. Een emotioneel moment voor 34.000 supporters.” Een bloemlezing van odes aan ‘Big Rom’.