1. Neemt Zidane een onverantwoord risico? Een reconstructie van de ‘Strange Case of Mr Hazard’
  PREMIUM
  Buitenlands voetbal

  Neemt Zidane een onverant­woord risico? Een reconstruc­tie van de ‘Strange Case of Mr Hazard’

  Het blije wederoptreden van Eden Hazard (29) afgelopen dinsdag was voor velen een enorme verrassing. Vandaag start hij zelfs in de basis tegen Huesca. Hazard voelt zich niettemin fysiek uitstekend. Maar de vraag rijst of hij door Zinédine Zidane niet te snel is gebracht om een sportieve crisis af te wenden. Een reconstructie van de ‘Strange Case of Mr Hazard’.
 1. VIDEO. Bekijk hier de goals van Romelu Lukaku in IJsland
  Play
  Rode Duivels

  VIDEO. Bekijk hier de goals van Romelu Lukaku in IJsland

  Tien minuten: langer had Romelu Lukaku niet nodig om de score te openen in IJsland. De aanvalsleider, die vandaag ook aanvoerder was, nam aan, bleef met een gelukje in balbezit maar knalde vervolgens snoeihard raak. Saevarsson maakte er tussendoor nog even 1-1 van nadat Carrasco hem liet glippen, maar weer Romelu Lukaku stelde orde op zaken. Penalty uitlokken, en zelf verzilveren: 1-2! Door die overwinning en het verlies van Engeland tegen Denemarken (0-1) is België weer leider in de Nations League-groep.
 2. “Een jongen van 36 jaar die onze linkerflank eventjes oprolt. Dat mag niet gebeuren”
  Play
  Rode Duivels

  “Een jongen van 36 jaar die onze linker­flank eventjes oprolt. Dat mag niet gebeuren”

  In de studio in het gebouw van DPG Media toonde analist Marc Degryse zich streng voor de tegengoal die de Rode Duivels moesten slikken in IJsland. Degryse stelt dat we kort voor die gelijkmaker al een keertje goed wegkwamen, waarna het luttele tellen nadien tóch prijs was, langs Birkir Saevarsson. “We hebben het hier over een jongen van 36 jaar die eventjes onze linkerflank oprolt. Dat mag niet gebeuren", klonk het onder meer.
 1. “Thibaut Courtois speelt dit weekend"
  Real Madrid

  “Thibaut Courtois speelt dit weekend"

  Intussen in Madrid... Volgens de doorgaans goed ingelichte sportkrant MARCA staat Thibaut Courtois zaterdag tegen Cádiz gewoon in doel bij Real Madrid. Weliswaar hervatte hij de groepstrainingen nog niet, waardoor dit nieuws toch nog om bevestiging vraagt. Courtois haakte vorige week af bij de Rode Duivels met 'een heupblessure'. Bondscoach Martínez gaf eerder al aan dat het 'niks ernstig' was. Op 24 oktober om 16u speelt Madrid de Clásico in een leeg Camp Nou. Eden Hazard hervatte de bal- of looptrainingen nog niet.
 2. Georges Leekens neemt het op voor Thomas Meunier na diens strafschopfout in Engeland: “Hij zal niet meer in die val tuimelen”
  PREMIUM
  Rode Duivels

  Georges Leekens neemt het op voor Thomas Meunier na diens strafschop­fout in Engeland: “Hij zal niet meer in die val tuimelen”

  A massive blow noemde Martínez de strafschop van Engeland. Een serieuze klap die veroorzaakt werd door een domme trekfout van Thomas Meunier. Niet bepaald nog te categoriseren onder ‘jeugdzondes’. Georges Leekens, z’n ex-coach, trekt in het verweer. “Kompany, Van Buyten,… Wie heeft in zijn carrière geen fouten gemaakt?”
 3. Tom Waes verbouwereerd nadat Jérémy Doku onthult hoe hij zijn eerste selectie voor Rode Duivels vernam
  Rode Duivels

  Tom Waes verbouwe­reerd nadat Jérémy Doku onthult hoe hij zijn eerste selectie voor Rode Duivels vernam

  Jérémy Doku was opvallend openhartig, afgelopen zondag in zijn babbel tijdens zijn spelletje ‘Vier op een Rij’ met Tom Waes in ‘Vandaag is Rood’. Zo onthulde de kersverse winger van Rennes dat hij ondanks zijn 18 lentes nog steeds zijn eerste kus niet gehad heeft en hij legde ook haarfijn uit hoe hij vernam dat hij de eerste keer geselecteerd was voor de A-ploeg van onze Rode Duivels. Tom Waes keek en luisterde vol verbazing mee.