Een deel van het heemkundig museum is al verhuisd, maar er moet nog veel verhuisd worden.
Volledig scherm
Een deel van het heemkundig museum is al verhuisd, maar er moet nog veel verhuisd worden. © Toon Verheijen

Vrijwilligers gezocht voor verhuis heemkundig museum

RijkevorselHet heemkundig musuem in de kelder van het gemeentehuis moet op termijn ontruimd worden voor de geplande verbouwingen aan het gemeentehuis. Voor die grote verhuisoperatie worden er vrijwilligers gezocht.

 1. Regionaal praatcafé rond dementie strikt deskundig professor Christine Van Broeckhoven voor lezing
  Brecht

  Regionaal praatcafé rond dementie strikt deskundig professor Christine Van Broeckho­ven voor lezing

  Het regionaal praatcafé ‘Dwaallicht’ maakt dementie bespreekbaar. Het initiatief is een samenwerking tussen de gemeenten Zandhoven, Zoersel, Malle, Brecht en Schilde. Dwaallicht ontvangt op donderdag 23 maart om 19 uur Christine Van Broeckhoven in dienstencentrum Het Sluisken op de Gasthuisstraat in Brecht. De professor in moleculaire biologie en genetica aan de Universiteit Antwerpen komt vertellen hoe ver de wetenschap staat met dementie en de ziekte van Alzheimer. Deelnemen aan de lezing is gratis, al kan je best op voorhand inschrijven via info@dwaallicht.be of via het nummer 04 79 96 38 22.
 2. De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemeester van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”
  PREMIUM
  Malle

  De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemees­ter van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”

  Hij is geboren en getogen in Oostmalle, was ooit voorzitter van voetbalclub KVC Oostmalle, is dat nog steeds van Zalfenkermis en – last but not least – droeg 27 jaar lang de burgemeesterssjerp van Malle. Het kán niet anders dan dat Harry Hendrickx (72) zijn gemeente kent als zijn broekzak. Hij laat ons kennismaken met zijn favoriete plekjes. “In deze vroegere kleiput heb ik ooit nog gezwommen.”
 3. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 4. Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Kempen

  Van geflambeer­de pannenkoe­ken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Licht­mis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee.