Macbeth
Volledig scherm
Macbeth © RV

Veussels Tonjel zoekt figuranten voor opvoering in open lucht van Macbeth

Rijkevorsel‘t Veussels Tonjel gaat begin juni Macbeth van Shakespeare opvoeren. Voor de voorstellingen is het nog wel op zoek naar figuranten. 

 1. REPORTAGE. Drie Philips-werknemers doen boekje open: “Het definitieve einde is geen ver-van-mijn-bedshow meer”
  PREMIUM

  REPORTAGE. Drie Phi­lips-werknemers doen boekje open: “Het definitie­ve einde is geen ver-van-mijn-bedshow meer”

  Dertig jaar geleden kende elke Kempenaar wel iémand die bij Philips in Turnhout werkte. Niet moeilijk met 3.600 werknemers aan boord. Nu er binnenkort nog maar 219 werknemers overblijven, weten we als buitenstaander niét meer wat er leeft op de werkvloer van de bekende lampenfabriek. Drie (ex-)werknemers met samen meer dan 90 dienstjaren op de teller nemen ons mee achter de bedrijfsmuren. “We maakten er feestjes mee om nooit te vergeten.”
  Turnhout
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 3. Eerste aardbeien leveren 8.000 euro op voor JEZ!

  Eerste aardbeien leveren 8.000 euro op voor JEZ!

  De opbrengst van de eerste verkoop van de aardbeien van Coöperatie Hoogstraten gaat dit jaar naar JEZ!, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van jongeren. Zij kregen een cheque van maar liefst 8.000 euro. De verkoop van de eerste aardbeien is meteen ook de start van het nieuwe seizoen. Een seizoen met een feestelijk kantje, want de Coöperatie wordt 90 jaar. “Iedereen zal het geweten hebben: Hoogstraten ? Dan is 't goe!”
  Hoogstraten