Toots zorgt voor een viergeslacht in de familie.
Volledig scherm
Toots zorgt voor een viergeslacht in de familie. © RV

Toots zorgt voor een viergeslacht in de familie

Rijkevorsel/Beerse/VosselaarDe kleine Toots Kenis heeft voor een viergeslacht gezorgd in de familie.

 1. Gemeente ziet aantal dossiers op sociale dienst door energiecrisis verdrievoudigen: “En de grote toevloed moet nog komen”
  PREMIUM
  Rijkevorsel

  Gemeente ziet aantal dossiers op sociale dienst door energiecri­sis verdrievou­di­gen: “En de grote toevloed moet nog komen”

  De energiecrisis zorgt ervoor dat ook het lokaal bestuur van Rijkevorsel doorgedreven maatregelen moet nemen om de factuur te drukken. Zo gaat onder meer de thermostaat overal een of twee graden naar beneden en wordt de straatverlichting vroeger gedoofd. De gemeente merkt ook een stijging van het aantal dossiers bij de sociale dienst. Afgelopen week waren er drie keer zoveel dossiers. “Maar dé grote toestroom vrezen we de komende weken te krijgen”, klinkt het bij schepenen Bert Vangenechten en Karl Geens (beiden N-VA).
 2. Politie Voorkempen oogst lof met drugspreventieproject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezones”
  PREMIUM
  Brecht/Malle/Zoersel/Schilde

  Politie Voorkempen oogst lof met drugspre­ven­tie­pro­ject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezo­nes”

  De Lokale Politie Voorkempen organiseert al 25 jaar lang drugspreventielessen in de lagere scholen voor leerlingen van het zesde leerjaar, maar het project wordt nu fors uitgebreid. Omdat de lessen enorm geapprecieerd werden door leerlingen en scholen, zullen inspecteurs van de politiezone ook naar de middelbare scholen trekken in de vier gemeenten van de politiezone (Brecht, Malle, Zoersel en Schilde). Het parket van Antwerpen hoopt dat het project ook in andere zones zijn ingang kan vinden.