Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Klaas De Scheirder

Sinterklaas komt coronaproof naar Rijkevorsel: “We hebben alles naar buiten verplaatst”

RijkevorselSinterklaas en zijn Zwarte Pieten komen dit weekend gewoon zoals gepland naar Rijkevorsel. De aankomst per boot is wel vervangen door een tocht met een koets en een aankomst buiten in de tuin van de Kinderclub. Hier en daar was er kritiek te horen. “We doen alles binnen het wettelijk kader dat de overheid heeft uitgetekend", zegt burgemeester Dorien Cuylaerts. Maandag valt er ook een beslissing over de kerstmarkt en de komst van een ijspiste. Al zal veel afhangen van het overlegcomité dat morgen bij elkaar komt.

 1. Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activiteiten voor je uit in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Poëzieweek 2022 duikt de natuur in: Waar kan je genieten van de leukste gedichten? Wij zochten 6 activitei­ten voor je uit in de provincie Antwerpen

  Vlaanderen en Nederland vieren in 2022 de tiende editie van de Poëzieweek. Overal in het Nederlandse taalgebied organiseren scholen en liefhebbers tal van evenementen die poëzie in de kijker moeten zetten. Het thema van dit jaar is ‘natuur’. Wij selecteerden voor jou alvast 6 epische activiteiten in de provincie Antwerpen om lyrisch van te worden.
 2. Doodgeschoten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddetentie en onder psychiatrische begeleiding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”
  PREMIUM
  Brecht

  Doodgescho­ten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddeten­tie en onder psychiatri­sche begelei­ding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”

  De 21-jarige Rotterdammer Kenneth B. die woensdag overleed na de schietpartij in Sint-Lenaarts zat al sinds de lente van 2018 in jeugddetentie in de instelling Den Hey-Acker in Breda. Hij kreeg daar ook behandeling voor zijn psychische stoornis. Die straf kreeg hij opgelegd voor onder meer een overval, poging tot mishandeling, weerspannigheid, afpersing en doodsbedreiging. De maatregel werd in 2020 nog eens met twee jaar verlengd. Maar volgens zijn advocate ging het stilletjes aan de goede weg op.
 1. Kersvers burgemeester van Malle leest nieuwjaarsbrief: “Met tripel in de hand is alles veel aangenamer”
  Malle

  Kersvers burgemees­ter van Malle leest nieuwjaars­brief: “Met tripel in de hand is alles veel aangenamer”

  ‘Het beste wat deze aarde te bieden heeft’. Zo omschreef Harry Hendrickx, die 27 jaar lang burgemeester van Malle was, de Westmalle Tripel. Ook kersvers burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) is fan van het patersbier. Dat blijkt uit haar nieuwjaarsbrief die ze vrijdag digitaal voorlas. “Het is niet de allereerste nieuwjaarstoespraak zoals ik die wilde geven en ongetwijfeld ook niet de nieuwjaarstoespraak zoals u die wilde horen, maar met een goed gevuld glas tripel in de hand is het allemaal veel aangenamer.”
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.