Aster Berkhof in zijn bureau in Asse in 2013.
Volledig scherm
Aster Berkhof in zijn bureau in Asse in 2013. © Joost De Bock

Rijkevorsel wil overleden ereburger Aster Berkhof eren met herneming van openluchttentoonstelling: “Hij heeft heel wat sporen achtergelaten in onze gemeente”

Schrijver Aster Berkhof, geboren en getogen in Rijkevorsel, is op 100-jarige leeftijd overleden. De Kempenaar was jarenlang één van de meest gelezen en uitgeleende auteurs in Vlaanderen en schreef in totaal 101 boeken. In Rijkevorsel liep er afgelopen zomer nog een openluchttentoonstelling naar aanleiding van Berkhofs 100ste verjaardag. Het gemeentebestuur denkt er nu aan om die tentoonstelling tijdelijk te hernemen om Aster Berkhof te eren.

 1. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
 2. De coronacijfers in Rijkevorsel van zondag 11 oktober

  De coronacij­fers in Rijkevor­sel van zondag 11 oktober

  In Rijkevorsel zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 19 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Rijkevorsel op 156 te liggen. Omdat Rijkevorsel meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 3. Daling van aantal besmettingen in Rijkevorsel op dinsdag 20 oktober

  Daling van aantal besmettin­gen in Rijkevor­sel op dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Rijkevorsel, op één dag 13 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 15. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 109. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Rijkevorsel komt dat getal nu op 895 te liggen. Rijkevorsel heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.