Het wijkschooltje in Rijkevorsel zou net als een drietal woningen bedreigd zijn als voor het noordelijke tracé wordt gekozen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het wijkschooltje in Rijkevorsel zou net als een drietal woningen bedreigd zijn als voor het noordelijke tracé wordt gekozen. © Toon Verheijen/Repro Toon Verheijen

Pijpleiding bedreigt wijkschooltje en drie woningen: “Als de plannen doorgaan, gaan we zeker protesteren”

Rijkevorsel/Beerse/LilleAls de keuze ooit zou vallen op het noordelijke tracé voor de aanleg van een pijpleiding tussen de Antwerpse Haven en het Ruhrgebied, dan zal dat voor Rijkevorsel ingrijpende gevolgen hebben. Enkele woningen én het wijkschooltje aan Looi moeten wijken. Ook de droom van Rijkevorsel om ooit een rondweg realiseren wordt dan aan diggelen geslagen. Het tracé loopt ook nog door onder meer Beerse en Lille.

 1. Klein Seminarie voert deels afstandsonderwijs in: “Uit veiligheid én uit praktische overweging want nieuwe regels minister zijn niet haalbaar”
  Hoogstraten/Wuustwezel

  Klein Seminarie voert deels afstandson­der­wijs in: “Uit veiligheid én uit praktische overweging want nieuwe regels minister zijn niet haalbaar”

  Het Klein Seminarie in Hoogstraten schakelt gedeeltelijk over op afstandsonderwijs. De leerlingen die géén proefwerken hebben, moeten tot de paasvakantie thuis onderwijs volgen. De andere leerlingen mogen wel naar school komen. Voor één zesdejaar (6TSO) is er ook geen afstandsonderwijs, want zij hebben stage. “We nemen deze beslissing uit veiligheidsoverwegingen, maar ook omdat de nieuwe richtlijnen van de minister praktisch niet haalbaar zijn.”
 2. Een coronaproof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrunches op een rijtje
  PREMIUM
  REGIO MECHELEN-KEMPEN

  Een corona­proof paasfeest: de 10 lekkerste paasbrun­ches op een rijtje

  Op Pasen zitten we meestal met heel de familie samen om te genieten van een lekkere, uitgebreide brunch. Maar helaas, corona steekt er opnieuw een stokje voor. We zullen het feest ook dit jaar alleen met onze eigen gezinsbubbel kunnen vieren, maar dat hoeft de pret zeker niet te bederven. In de regio vind je namelijk genoeg handelaars die voor de gelegenheid een originele brunchbox aanbieden. Zo wordt het toch echt genieten op jouw coronaproof paasfeest!
 3. Kinderen fleuren vaccinatiecentrum op met tekeningen
  Brecht/Malle/Zandhoven/Schilde/Wijnegem/Zoersel

  Kinderen fleuren vaccinatie­cen­trum op met tekeningen

  Het vaccinatiecentrum van de Eerstelijnszone Voorkempen heeft sinds de opstart in februari zo'n 5.036 mensen uit Brecht, Malle, Schilde, Wijnegem, Zandhoven en Zoersel gevaccineerd. De komende twee weken staan er nog eens 7.350 ingepland. Al de bezoekers van het vaccinatiecentrum kunnen tijdens het wachten genieten van mooie tekeningen en kunstwerken van kinderen uit alle scholen uit de eerstelijnszone.
 1. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee

 2. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee