Het gerechtsgebouw in Turnhout
Volledig scherm
Het gerechtsgebouw in Turnhout © Jef Van Nooten

Landbouwer rijdt agent bijna van de baan: "Dringend alarm van melkinstallatie”

Rijkevorsel/ZoerselDe 27-jarige J.M. uit Zoersel heeft bijna een politieagent van de baan gereden. De man weigerde te stoppen na een verkeersovertreding in Rijkevorsel. Hij moest naar eigen zeggen dringend naar huis omdat hij een alarm had gekregen van de melkinstallatie op zijn boerderij.

 1. Nieuwe website over mobiliteitsplan gelanceerd: “We rijden ons vast in files, er was nood aan een nieuw plan”
  Turnhout/Oud-Turnhout/Beerse/Vosselaar

  Nieuwe website over mobili­teits­plan gelanceerd: “We rijden ons vast in files, er was nood aan een nieuw plan”

  Dagelijks zijn er meer dan 200.000 verplaatsingen binnen en naar de Turnhoutse stadsregio. Om dat in goede banen te leiden, werkten de 4 gemeenten van de regio samen een nieuw mobiliteitsplan uit dat terug te vinden is op de nieuwe website www.gewoongaan.be. “Het volledige plan moet tegen 2035 gerealiseerd zijn”, klinkt het bij de projectgroep.
 2. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.