Deelnemers spaarden hun krachten niet om ook grote voorwerpen naar de rotonde te sleuren.
Volledig scherm
Deelnemers spaarden hun krachten niet om ook grote voorwerpen naar de rotonde te sleuren. © Foto Wiggenraad

Jeugd houdt het rustig tijdens Poortje Pik

RIJKEVORSELDe jeugd van Rijkevorsel lijkt te hebben geluisterd naar de oproep om Poortje Pik in eerste instantie ludiek te houden. Al was toch duidelijk aan een aantal spullen dat de eigendom van buurtbewoners betreden moet zijn geweest.

 1. LEKKER LOKAAL. Richard en z’n Bruur bereidt culinair lekkers op de ofyr
  PREMIUM
  Lille

  LEKKER LOKAAL. Richard en z’n Bruur bereidt culinair lekkers op de ofyr

  Deze week kijken we nog eens verder dan de klassieke restaurants, want ook traiteurs en andere horecazaken kregen het de laatste maanden al zwaar te verduren. Zo had kok Sieben Dierckx zijn zaak Richard en z’n Bruur nog maar net uit de grond gestampt toen corona er een stokje voor stak. Oorspronkelijk wilde hij bij klanten aan huis komen om daar te koken op zijn mobiele ofyr, een soort vuurschaal. Vanwege de coronamaatregelen beperkt hij zich voorlopig tot afhaalgerechten, maar die mogen er volgens ons ook best wezen. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 2. “Gesloten blijven? Wij hebben er net veel zin in en met de nodige creativiteit kom je een heel eind!”
  Beerse/Turnhout/Hoogstraten

  “Gesloten blijven? Wij hebben er net veel zin in en met de nodige creativi­teit kom je een heel eind!”

  Bij heel wat horecazaken klinken vooral twijfels bij de gedeeltelijke heropening van de horeca, maar er zijn ook zaakvoerders die nu al staan te trappelen om eraan te beginnen. Dat is onder meer het geval bij Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande van brasserie Flor in Beerse en Louis in Turnhout. Ook Glenn, Kristof en Yacinta van De Gelmel in Hoogstraten kunnen niet wachten. “We hebben te lang gewacht”, klinkt het.
 1. Magische girlpower, hoopgevende natuurbeelden of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Magische girlpower, hoopgeven­de natuurbeel­den of achter de schermen bij Snelle: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu’s voor het weekend. Deze week op het menu: een hoopgevende natuurdocumentaire over het lockdowneffect op Apple TV+, een magisch Brits kostuumdrama op Streamz en een doodeerlijk portret van Lars Bos, beter gekend als popartiest Snelle, op Netflix.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee