De oude site van Steenbakkerij SAS in Sint-Jozef Rijkevorsel verandert in een woongebied met een parkzone en een site waarbij het industrieel erfgoed blijvend herinnerd zal worden.
Volledig scherm
De oude site van Steenbakkerij SAS in Sint-Jozef Rijkevorsel verandert in een woongebied met een parkzone en een site waarbij het industrieel erfgoed blijvend herinnerd zal worden. © Toon Verheijen

Inwoners mee op zoek naar invulling parkzone en erfgoedzone site Steenbakkerij Sas

Sint-Jozef-RijkevorselDe gemeente Rijkevorsel roept de inwoners op om mee na te denken over de toekomst van de site SAS in Sint-Jozef. Het gaat dan vooral om de invulling van de parkzone en de zone met industrieel erfgoed. De rest van de site zal door een private partner ontwikkeld worden tot woonzone met maximaal een zestigtal wooneenheden en ruimte voor kleinschalige handel en horeca.

  1. Politie Voorkempen oogst lof met drugspreventieproject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezones”
    PREMIUM
    Brecht/Malle/Zoersel/Schilde

    Politie Voorkempen oogst lof met drugspre­ven­tie­pro­ject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezo­nes”

    De Lokale Politie Voorkempen organiseert al 25 jaar lang drugspreventielessen in de lagere scholen voor leerlingen van het zesde leerjaar, maar het project wordt nu fors uitgebreid. Omdat de lessen enorm geapprecieerd werden door leerlingen en scholen, zullen inspecteurs van de politiezone ook naar de middelbare scholen trekken in de vier gemeenten van de politiezone (Brecht, Malle, Zoersel en Schilde). Het parket van Antwerpen hoopt dat het project ook in andere zones zijn ingang kan vinden.