Diede Van Dun
Volledig scherm
Diede Van Dun © www.proveussel.be

Gemeenteraadslid bedreigd en geïntimideerd door extreem-rechtse groeperingen: “Gemeenteraad moet dit veroordelen”

Gemeenteraadslid van oppositiepartij Pro Veussel Diede Van Dun voelt zich naar eigen zeggen bedreigd en geïntimideerd door leden van Schild & Vrienden. De man bracht de persoonlijke kwestie aan op de gemeenteraad en bracht zelfs een punt ter stemming waarbij de gemeenteraad zich zou distantiëren van elke vorm van extremisme en bedreigingen op basis van een overtuiging. Het punt werd uiteindelijk niet behandeld. “Dit is niet de bevoegdheid van de gemeenteraad, maar van de politie. Bovendien: noemde Diede Van Dun de gemeenteraad zelf niet recent nog donkerbruin of zwart en dus racistisch?”

0 reacties

 1. Jan Delvaux eert dertig monumenten uit de Kempische muziek in boek ‘Belpop Bonanza Kempen’
  PREMIUM
  Kempen

  Jan Delvaux eert dertig monumenten uit de Kempische muziek in boek ‘Belpop Bonanza Kempen’

  Op vraag van de cultuurcentra van Herentals, Mol en Geel, cultuurhuis de Warande en de drie Kempische erfgoedcellen dook Jan Delvaux in de Kempische muziekscene. De kenner van het Belpopgenre trof er een ware schat aan muzikaal erfgoed aan en goot de meest bijzondere verhalen in een boek, talkshow, quiz én theatervoorstelling. “In geen enkele andere regio zit zoveel ambitie als hier. De Kempen zijn allesbehalve stil”, aldus Jan Delvaux.
 2. Tournée Générale: Het Keizershof heeft nog wat werk voor de boeg voor opening: “We gaan toog slopen voor ruimer terras”
  PREMIUM
  Turnhout

  Tournée Générale: Het Keizershof heeft nog wat werk voor de boeg voor opening: “We gaan toog slopen voor ruimer terras”

  Zeven maanden lang hebben ze de deuren gesloten moeten houden. Nu staan Kim Langewouters en Wlad Pokoik van Het Keizershof in Turnhout te popelen om terug mensen op hun terras te ontvangen. Om meer mensen plaats te geven, wordt nog rap een grote stenen toog op het terras gesloopt. “Dan is er plaats voor twee tafels extra.” Heel de week trekken we door de Kempen en tellen we mee af naar de heropening van de horeca.
 1. Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is
  Play

  Dit is waarom parkeren zonder handrem geen goed idee is

 2. Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”
  Play

  Maak een virtueel ritje vanaf de eerste rij op de “snelste achtbaan van de Benelux”