Poortje Pik in 2019 toen het een beetje uit de hand was gelopen. In 2020 volgde er een totaal verbod.
Volledig scherm
Poortje Pik in 2019 toen het een beetje uit de hand was gelopen. In 2020 volgde er een totaal verbod. © Ton Wiggenraad

Gemeente legt géén verbod op voor Poortje Pik: “Maar raden wel af ‘s nachts de straat op te gaan want er is een avondklok”

RijkevorselIn tegenstelling tot vorig jaar, toen ons land in een strenge lockdown verkeerde, komt er dit jaar géén verbod op Poortje Pik. Maar de gemeente doet wel een oproep om ‘s nachts niet de straat op te trekken door de avondklok. De politie zal ook controles doen.

 1. Groen licht voor EK Dorp in Hoogstraten: “Dolblij dat we terug iets mogen organiseren”
  Hoogstraten

  Groen licht voor EK Dorp in Hoogstra­ten: “Dolblij dat we terug iets mogen organise­ren”

  Het stadbestuur van Hoogstraten heeft het licht op groen gezet om deze zomer een EK Dorp te laten plaatsvinden. Organisatoren Ken Herrijgers, Niels Joosen en Nick Jorissen zullen begin juni met de opbouw starten om zo klaar te zijn voor 12 juni wanneer de Rode Duivels de aftrap geven van hun EK dat dit jaar hopelijk pas eindigt op 11 juli. “Het zal niet hét grootste evenement worden, maar gewoon al iets mogen organiseren doet deugd”, klinkt het bij de drie mannen.
 2. Ondanks verbod op Poortje Pik toch spullen verzameld op rotonde: “Geen woorden voor”

  Ondanks verbod op Poortje Pik toch spullen verzameld op rotonde: “Geen woorden voor”

  Het gemeentebestuur van Rijkevorsel had een absoluut verbod opgelegd voor Poortje Pik in het kader van de coronamaatregelen. In vergelijking met vorig jaar stonden er amper spullen, maar toch werden enkele terrasstoelen, tafeltjes, bloempotten en een gele container op de rotonde gezet. Burgemeester Dorien Cuylaerts (N-VA) is duidelijk. “Wie zich niet aan de regels heeft gehouden, moet zich schamen. Ik heb hier geen woorden voor. We gaan de camerabeelden bekijken en bij identificatie volgt een boete.”