De gemeente Rijkevorsel telt al zes supermarkten.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Rijkevorsel telt al zes supermarkten. © Toon Verheijen

En daar is supermarkt nummer 7 voor Rijkevorsel: Colruyt heeft plannen voor vestiging op site Breebos tegen 2024

RijkevorselWarenhuisketen Colruyt heeft concrete plannen om een gloednieuwe vestiging te openen op de site Breebos in Rijkevorsel. Het heeft een princiepsakkoord met de eigenaar van de gronden, maar die moet eerst nog een omgevingsvergunning aanvragen. De geruchten dat de Colruyt in Hoogstraten zou sluiten, worden de kop ingedrukt. “Die winkel blijft zeker bestaan”, klinkt het. Als de winkel van Colruyt er komt op Breebos, zou dat de zevende supermarkt zijn in Rijkevorsel.

 1. 2022 is begonnen: nieuwe werven en wegenwerken met ontwikkeling site SAS, renovatie gemeentehuis en reeks wegenwerken als blikvangers
  Rijkevorsel/Sint-Jozef

  2022 is begonnen: nieuwe werven en wegenwer­ken met ontwikke­ling site SAS, renovatie gemeente­huis en reeks wegenwer­ken als blikvan­gers

  Als er nog zekerheden zijn in het dagelijkse leven dan is dat wel dat er ook dit jaar weer een aantal wegenwerken en werven zullen verdergezet of opgestart worden. Wij zetten de belangrijkste voor Rijkevorsel en deelgemeente Sint-Jozef op een rijtje en dat zijn er toch wel wat. Enkele opvallende werven zijn de steenbakkerij SAS en de verdere opmaak van de plannen voor de renovatie van het gemeentehuis.
 2. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 1. Schietoefening op Groot Schietveld liep fout af en deed 570 hectare natuur in vlammen opgaan: “We willen militairen niet weg, maar dit mag nooit meer kunnen gebeuren”
  PREMIUM
  Brecht

  Schietoefe­ning op Groot Schietveld liep fout af en deed 570 hectare natuur in vlammen opgaan: “We willen militairen niet weg, maar dit mag nooit meer kunnen gebeuren”

  De grootste natuurbrand ooit in België legde in april liefst 570 hectare - of 800 voetbalvelden - aan bos en heide op het Groot Schietveld in de as. De rookwolk was volgens satellietbeelden van NASA kilometers hoog zichtbaar. De brand was ontstaan tijdens schietoefeningen van militairen. De burgemeesters van Brecht en Wuustwezel hopen dat het onderzoek duidelijk maakt wat er fout is gelopen en wie er verantwoordelijk is. “Maar Defensie weet ook dat dit niet meer mag gebeuren”, zegt boswachter Harry Thys.