Vrijwilligers van Wolf Fencing Team beveiligen het Schapenhof
Volledig scherm
Vrijwilligers van Wolf Fencing Team beveiligen het Schapenhof © Jef Van Nooten

Belevingsboerderij Schapenhof beveiligt zichzelf tegen wolven

RijkevorselNu opnieuw enkele keren een wolf werd gesignaleerd in de provincie Antwerpen zit de schrik er goed in bij belevingsboerderij Schapenhof in Rijkevorsel. Om de schapen te beschermen, lieten de uitbaters een aangepaste omheining plaatsen door de vrijwilligers van Wolf Fencing Team.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Na bistrobar, frituur én hotel, voegen drie jonge ondernemers nu ook versmarkt aan lijstje toe: “Bij De Jachthoorn draait alles rond pure ambacht”
  PREMIUM

  Na bistrobar, frituur én hotel, voegen drie jonge onderne­mers nu ook versmarkt aan lijstje toe: “Bij De Jachthoorn draait alles rond pure ambacht”

  Bistrobar-friterie-hotel De Jachthoorn gaat uitbreiden met een versmarkt. Het wordt de combinatie tussen een beenhouwerij en een bakkerij. Voor het bakkersgedeelte slaan ondernemers Ben Van den Zegel, Seppe Vinckx en Maarten Aerts de handen in elkaar met de gerenommeerde bakkerij Dellafaille uit Schoten. Ze zullen de bakkerij gebruiken van Joost Muësen die binnenkort zijn zaak sluit. “Hiermee is het verhaal helemaal rond”, zegt het drietal.
  Hoogstraten
 1. Eerste aardbeien leveren 8.000 euro op voor JEZ!

  Eerste aardbeien leveren 8.000 euro op voor JEZ!

  De opbrengst van de eerste verkoop van de aardbeien van Coöperatie Hoogstraten gaat dit jaar naar JEZ!, een organisatie die zich inzet voor het welzijn van jongeren. Zij kregen een cheque van maar liefst 8.000 euro. De verkoop van de eerste aardbeien is meteen ook de start van het nieuwe seizoen. Een seizoen met een feestelijk kantje, want de Coöperatie wordt 90 jaar. “Iedereen zal het geweten hebben: Hoogstraten ? Dan is 't goe!”
  Hoogstraten
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.