Inzamelactie speelgoed
Volledig scherm
Inzamelactie speelgoed © Benoit De Freine

Wil jij de kinderen in Wallonië een mooi sinterklaasfeest bezorgen? Kom dan je oude speelgoed op zaterdag inleveren bij het Rode Kruis

RiemstWil jij een steentje bijdragen om de kinderen die slachtoffer zijn geworden van de overstromingen, een leuk sinterklaasfeest te bezorgen? Doe dan mee aan de speelgoed-inzamelactie en breng je oude speelgoed binnen bij het Rode Kruis.

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. IS-moeder ziet celstraf in beroep herleid tot 48 maanden: “Er werd ons een paradijs beloofd”
  Hasselt

  IS-moeder ziet celstraf in beroep herleid tot 48 maanden: “Er werd ons een paradijs beloofd”

  Bijna een jaar geleden werd Jessica Van Eetvelde (42) uit Sint-Niklaas tot vijf jaar cel veroordeeld voor de “deelname aan enige activiteit van een terroristische groep”. Zij zat met haar twee kinderen in het vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië en werd later gerepatrieerd. Nadat ze verzet aantekende tegen de vordering, werd ze veroordeeld tot 48 maanden cel, waarvan 28 maanden met uitstel gekoppeld aan probatievoorwaarden, en een geldboete van 8.000 euro met volledig uitstel.
 1. Fietser ontdekt mergelschacht in Riemst: “Het lijkt erop dat de gang verbonden is met een groeve”
  PREMIUM
  Riemst

  Fietser ontdekt mergel­schacht in Riemst: “Het lijkt erop dat de gang verbonden is met een groeve”

  In Kanne (Riemst) is de brandweer woensdagmiddag met enkele leden van Hulpdienst Groeven en geoloog Mike Lahaye afgedaald in een net ontdekte mergelschacht. De schacht van 7 meter diep werd door een fietser ontdekt en zou misschien naar de mergelgroeven van Muizenberg leiden, die in 1926 instortten. “Beneden is er tocht, en dat betekent dat de gang ergens naartoe leidt", zegt coördinator groeven en veiligheid Mike Lahaye.
 2. “Amateurpiloot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurgebieden
  Limburg

  “Amateurpi­loot bromt en vliegt vaak zonder planning”: Limburgs Landschap wil drones weg uit natuurge­bie­den

  De drone is bijzonder populair en dat levert zeker in Limburg veel bijzondere video’s of panoramische foto’s op van prachtige natuurgebieden en landschappen. Maar bij Limburgs Landschap spreken ze over een ernstige verstoring van de natuur en willen ze daar een einde aan maken. “Vuurwerk is één keer per jaar storend, maar drones zijn dat het ganse jaar door", zegt Dirk Ottenburghs van Limburgs Landschap. Er zijn echter wel bepaalde uitzonderingen.
 3. Drugssmokkel binnen Hasseltse gevangenis kan trio duur komen te staan
  Genk

  Drugssmok­kel binnen Hasseltse gevangenis kan trio duur komen te staan

  Op 18 november 2019 bracht een vrouw een bezoek aan haar Genkse broer in de gevangenis van Hasselt. Bij een naaktfouille werd 47 gram hasj aangetroffen in haar onderbroek, waarna de vrouw bekende ook al eerder drugs te hebben binnengesmokkeld. Zij riskeert een celstraf van 15 maanden, haar broer kijkt aan tegen 20 maanden cel. Ook een derde betrokkene, een Genkse leverancier van de verdovende middelen, riskeert 15 maanden cel. Alledrie zouden ze ook een boete van 8.000 euro kunnen krijgen. Volgens de advocate van de vrouw heeft zij haar leven inmiddels gebeterd. Ze hoopt op een opschorting van de straf. Op 3 februari wordt het vonnis uitgesproken.