Schepen Christian Bamps op de fiets in een mergelgrot van de Putberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Christian Bamps op de fiets in een mergelgrot van de Putberg. © Borgerhoff

Schepen Christian Bamps vrijgesproken voor gebruik van valse stukken en belangenvermenging

RiemstChristian Bamps (CD&V), schepen van Evenementen in Riemst, moest zich voor de strafrechtbank in Tongeren verantwoorden omdat hij jarenlang valse fuifovereenkomsten zou gebruikt hebben voor bewakingsopdrachten als portier. Hij zou zich ook schuldig gemaakt hebben aan belangenvermenging bij de goedkeuring van die fuiven. “Geen sprake van,” getuigde Bamps (59) zelfverzekerd en rustig. “Het heeft hem geen onrechtmatig voordeel opgeleverd,” oordeelde ook de strafrechter, die hem over de hele lijn vrijsprak.

 1. Annulering Pukkelpop treft lokale verenigingen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”
  PREMIUM
  Hasselt

  Annulering Pukkelpop treft lokale verenigin­gen: “Het wordt puzzelen om de kosten te dekken”

  De afgelasting van Pukkelpop is voor verscheidene verenigingen een streep door de rekening. Voor het tweede jaar op rij kunnen de leden niet aan de slag als vrijwilliger op het muziekfestival, en dat hakt er hard in. “Dit is heel spijtig. Voor ons is Pukkelpop de belangrijkste sponsor”, zegt Jef Evens (69), erevoorzitter van de Hasseltse voetbalclub RC Hades. “Laten we het zien als een generale repetitie voor de volgende editie", stelt Gert Stas van de overkoepelende vzw STUP.
 2. Pukkelpop gaat constructies op terrein vanaf maandag afbouwen
  Hasselt

  Pukkelpop gaat construc­ties op terrein vanaf maandag afbouwen

  De organisatie van Pukkelpop was samen met haar medewerkers en enkele vrijwilligers al anderhalve week bezig met de opbouw op de festivalweide in Kiewit bij Hasselt. Zo zijn er al verschillende tenten opgesteld. Nu het muziekfestival officieel niet doorgaat, kan de afbraak beginnen. Maar die start pas maandag. De organisatie neemt eerst even de tijd om de annulering te laten bezinken. “Wij gaan ervoor zorgen dat tegen vrijdag de weide leeg is”, zegt mede-organisator Patrick Breugelmans.