Landbouwer Peter Jennen heeft al enkele jaren een tegenvallende oogst door de konijnenplaag.
Volledig scherm
PREMIUM
Landbouwer Peter Jennen heeft al enkele jaren een tegenvallende oogst door de konijnenplaag. © Mine Dalemans

Konijnen veroorzaken overlast op Riemsterse akkers: gemeente roept hulp van jagers in om populatie uit te dunnen

RiemstGrote problemen voor een landbouwer uit de Riemsterse deelgemeente Zichen-Zussen-Bolder. Een gigantische konijnenfamilie die onder zijn akker woont, eet al enkele jaren zijn gewassen op. De overlast van de dieren is de laatste jaren zo geëscaleerd dat enkele jagers met hun jachtgeweer op de uitkijk staan om de populatie uit te dunnen. 

 1. Opgepast: inbrekers actief in Hasselt
  Hasselt

  Opgepast: inbrekers actief in Hasselt

  In januari zijn de dagen kort en de nachten lang. Het is die periode waarin inbrekers het meest actief zijn en dat is ook dit weekend weer gebleken in Hasselt. In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er op minstens drie plaatsen in de stad ingebroken. Aan de Droogvennelaan werd een raam opengebroken, maar lijkt er op het eerste zicht geen nadeel te zijn. In de Leeuweriklaan gingen de inbrekers aan de haal met een som geld en juwelen. Juwelen waren ook in de Kliniekstraat het onderwerp van de diefstal. Politie Limburg Regio Hoofdstad maakte telkens notie van de diefstal.
 2. Eerste Belgische ‘True Crime’-serie komt naar Streamz en Play4
  TV

  Eerste Belgische ‘True Cri­me’-se­rie komt naar Streamz en Play4

  ‘True Crime Belgium’ wordt de eerste true-crimereeks van Belgische bodem. De 16-delige docureeks met Belgische misdaadverhalen, bevat getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden en slachtoffers die de misdaad overleefden. De verhalen komen uitgebreid aan bod op het scherm en leven ook verder in audio, dankzij een nieuw partnership met de Belgische true-crimepodcast ‘De Volksjury’.