Ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Ter illustratie. © Photo News

Kleuteronderwijzers Bilzen, Hoeselt en Riemst krijgen prioritair vaccin. Taskforce Vaccinatie: “Dit is totaal niet de bedoeling”

Bilzen/Hoeselt/RiemstDe kleuterjuffen ouder dan 50 van de gemeenten Bilzen, Hoeselt en Riemst krijgen de komende dagen al een uitnodiging voor een vaccin tegen het coronavirus. Het vaccinatiecentrum zette de leerkrachten mee op de prioriteitenlijst na de zorgverleners in de regio. “Want ook bij kleuters zijn er geregeld besmettingen en afstand houden gaat niet”, zegt Mark Vos (CD&V), burgemeester van Riemst. “Maar dit is totaal niet de bedoeling”, reageren ze bij de Taskforce Vaccinatiestrategie. 

 1. RESTOTIP. Bocca Nera in Hasselt: “We halen plezier uit creatieve combinaties. Geen ‘gewone’ burrata of pizza, dus”
  PREMIUM
  Hasselt

  RESTOTIP. Bocca Nera in Hasselt: “We halen plezier uit creatieve combina­ties. Geen ‘gewone’ burrata of pizza, dus”

  Hasselaren die wat ongeduldig uitkijken naar de zomer, kunnen vandaag al bij ‘Bocca Nera’ terecht voor een zorgeloos vakantiegevoel. Zaakvoerder Marc Steyfkens (42) opende dit gloednieuwe restaurant nog maar recent in het nieuwe woonproject De Bonnefant, tegenover Z33. Op het menu? Verrassende fingerfood, pizza’s en sharinggerechten met een creatieve twist, die zo uit het Zuiden lijken te komen. Wij proefden alvast - en met plezier.
 2. BELOOFD IS BELOOFD. Dalen de armoedecijfers eindelijk? Raken de Genkse jongeren makkelijker aan een job? En hoeveel groener moet Genk worden?
  PREMIUM
  Genk

  BELOOFD IS BELOOFD. Dalen de armoedecij­fers eindelijk? Raken de Genkse jongeren makkelij­ker aan een job? En hoeveel groener moet Genk worden?

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Genk, een centrumstad die kampt met veel schoolverlaters, het Forddrama verteerd lijkt te hebben én dringend een veel groener imago moet aankweken.
 1. Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openluchtbad Kapermolen
  Hasselt

  Zomer in Limburg! Jongeren vinden afkoeling in openlucht­bad Kapermolen

  Het prachtige weer van dit weekend heeft gezorgd voor heel wat zomer- en waterpret in Limburg. Zo deden de zwembaden gouden zaken. Bij zwembad Kapermolen in Hasselt hebben ze allerminst spijt gehad van hun beslissing om op 1 mei al de deuren van het buitenzwembad te openen. Heel wat jonge gezinnen, jongeren en speelvogels zochten en vonden er verkoeling. Ook in LAGO Pelt was de zwemvijver nu al geopend en kwam er veel volk opdagen. Verder waren er ook heel wat terrasjesgangers in de Noord-Limburgse hotspot. Momenteel wordt er gewerkt aan de Paalse Plas en aan de Sahara in Lommel mag je niet meer zwemmen, maar de Limburgers hebben duidelijk frisse alternatieven gevonden.