Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © getty images

Gemeente lanceert ontzorgbudget voor mantelzorgers: “Harde werk erkennen”

RiemstDe gemeente Riemst grijpt de Dag van de Mantelzorger – die vandaag plaatsvindt – aan om een zogenaamd ontzorgbudget in het leven te roepen. Die tussenkomst – van maximaal 100 euro per jaar – kunnen mantelzorgers gebruiken om bijvoorbeeld opvang voor de zorgbehoevende te voorzien, zodat ze zelf even op adem kunnen komen.

 1. Tongerse basisschool organiseert derde jaar op rij zomerschool: “Veilige en stimulerende klasjes waar leren en spelen hand in hand gaan”
  Tongeren

  Tongerse basis­school organi­seert derde jaar op rij zomer­school: “Veilige en stimuleren­de klasjes waar leren en spelen hand in hand gaan”

  GO! BS Atheneeke organiseert, net als de vorige twee jaren, een zomerschool van 16 tot en met 29 augustus. Kinderen die deelnemen aan ‘HOEZA’ - Helden op Expeditie in Zomerschool Atheneeke - bereiden zich al lerend en al spelend voor op het nieuwe schooljaar. De stad Tongeren en de Vlaamse Overheid ondersteunen de organisatie.
 2. Voka – KvK Limburg zegt nee tegen verhoging bedrijfsbelasting, ligt de oplossing bij gemeentefusies?
  Limburg

  Voka – KvK Limburg zegt nee tegen verhoging bedrijfsbe­las­ting, ligt de oplossing bij gemeentefu­sies?

  De stijgende kosten van de inflatie-en energiecrisis hebben ook een impact op de werking van steden en gemeenten in onze provincie. Voka – Kamer van Koophandel Limburg dringt er echter op aan om in het kader van de komende begrotingsgesprekken Limburgse bedrijven te ontzien van nieuwe verhogingen van de bedrijfsbelastingen. Het uitvoeren van gemeentefusies wordt naar voren geschoven als mogelijke oplossing.