De boer mag voorlopig zijn koeien en materiaal enkel nog stallen in Kanne, op Belgisch grondgebied.
Volledig scherm
De boer mag voorlopig zijn koeien en materiaal enkel nog stallen in Kanne, op Belgisch grondgebied. © Mine Dalemans

Boer verhuist koeien over grens

RIEMSTIn de mergelgrotten op de Muizenberg, op het grondgebied Maastricht, brak in juli vorig jaar brand uit. Gisteren, een half jaar later, kwamen medewerkers van de provincie Nederlands Limburg polshoogte nemen. Boer Mathieu Vrancken, die er voor de brand hooi en stro, maar ook
runderen stalde, mag dat nu alleen nog in de grotten in Kanne, op Belgisch grondgebied. Het Nederlandse deel werd afgesloten met hekken.

  1. Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgangersexamen’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

    Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgan­gers­exa­men’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

    Voor de Hasseltse basisschool De Kievit werd het een spannende start van de schoolweek. Zo legden de leerlingen van het vierde leerjaar daar maandagmiddag ‘Het Grote Voetgangersexamen’ af, onder het toeziend oog van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Daarmee zijn ze de eersten van zo’n 1.200 leerlingen uit bijna veertig verschillende scholen uit de politiezone. “Een zenuwslopend examen voor sommigen, maar wel nodig”, zegt Wilfried op ‘t Roodt, schooldirecteur van BS De Kievit.
    Hasselt