Landschap in Kanne (Sint-Pietersberg)
Volledig scherm
Landschap in Kanne (Sint-Pietersberg) © Anne Winkeler

Beleef de mooie natuur van het Plateau van Caesert tijdens de natuur- en landschapswandeling in Kanne

RiemstKom samen met een gids vanalles te weten over het Plateau van Caesert en de Sint-Pietersberg tijdens de gratis natuur- en landschapswandeling in Kanne. De wandeling gaat door op zondag 13 februari en vertrekt om 14u op de parking onder de kanaalbrug in Riemst.

 1. Gemiddeld loon 3.455 euro bruto: in deze logistieke jobs verdien je goed je brood
  Jobat

  Gemiddeld loon 3.455 euro bruto: in deze logistieke jobs verdien je goed je brood

  Is stilzitten niet je sterkste kant, maar verkies je een afwisselende job waarbij je met veel verschillende mensen in contact staat? Wil je bovendien goed je brood verdienen en volop kansen krijgen om jezelf te ontplooien? Misschien zit je dan wel helemaal op je plaats in de logistiek. Om je een (beter) beeld te geven van het werk in deze dynamische sector, stelt Jobat.be vijf goedbetaalde functies voor.
 2. ZIEN. PXL-studenten en bedrijven nemen het tegen elkaar op in AI-racewedstrijd op Corda Campus
  Hasselt

  ZIEN. PXL-studenten en bedrijven nemen het tegen elkaar op in AI-racewed­strijd op Corda Campus

  Vrijdagmiddag was de Hasseltse Corda Campus voor de tweede keer het strijdtoneel van ‘Race to the Future’, de wedstrijd van MCU Cars aangedreven door... artificiële intelligentie. Corda Campus, PXL-Digital en PXL-Voka Young & Strong sloegen de handen opnieuw in elkaar voor deze spectaculaire race, waarbij studenten en bedrijven met een passie voor IT en technologie het tegen elkaar opnamen.
 3. Miss Limburg Silvana Spryos steunt ‘De Nok van Hasselt Run’: “Mentaal welzijn is een thema dat me bezig houdt”
  Hasselt

  Miss Limburg Silvana Spryos steunt ‘De Nok van Hasselt Run’: “Mentaal welzijn is een thema dat me bezig houdt”

  Op zondag 22 mei vindt in Sint-Lambrechts-Herk bij Hasselt de gratis loopwedstrijd ‘De Nok van Hasselt plaats’. De organisatie is in handen van de vzw Kids4Kids, dat met deze stratenloop geld inzamelt voor SOS Kinderdorpen. Met peter Hans van Alphen, ambassadrice Rani Ronius en Miss Limburg Silvana staat er veel bekend volk aan de start. “Ik zal er samen met mijn nichtje genieten van een mooie dag”, zegt die laatste.
 1. Limburgse bedrijven vragen minste patenten aan van heel Vlaanderen: “Corona maakte dat provincie achterop hinkt”
  PREMIUM
  Limburg

  Limburgse bedrijven vragen minste patenten aan van heel Vlaanderen: “Corona maakte dat provincie achterop hinkt”

  Het aantal publicaties en patentaanvragen in Limburg is het afgelopen jaar flink gedaald. In 2020 stond de teller nog op 125 patenten maar mede door corona zakte dat aantal in 2021 naar 103. “Het gaat om een dipje”, klinkt het bij Voka-KvK Limburg, “Maar we moeten ervoor zorgen dat het geen blijvende dip wordt.” De patentaanvragen en -publicaties geven namelijk een indicatie van hoe innovatief een provincie is.
 2. ‘Wedding boom’ bij beautyonderneming: zaakvoerster en drie teamleden stappen in huwelijksbootje
  Hasselt

  ‘Wedding boom’ bij beautyon­der­ne­ming: zaakvoer­ster en drie teamleden stappen in huwelijks­boot­je

  Recent werd de Hasseltse beautyonderneemster Caroline Rigo (39) nog uitgeroepen tot winnares van de JCI Award Limburgse Jonge Ondernemer, nu heeft ze opnieuw wat te vieren met haar trouw. Caroline stapt niet alleen in het huwelijksbootje, want ook haar drie teammedewerksters Lore Carlier (34) uit Sint-Truiden, Véronique De Vliegher (35) uit Lochristi en Sofie Peeters (22) uit Pelt, geven dit jaar hun ja-woord. Binnen het bedrijf zorgt het kwartet voor een echte ‘weddingboom’.