In de wagen werden verschillende kaartlezers, een grote som cash geld en recent aangekochte luxegoederen ter waarde van verschillende duizenden euro’s gevonden.
Volledig scherm
In de wagen werden verschillende kaartlezers, een grote som cash geld en recent aangekochte luxegoederen ter waarde van verschillende duizenden euro’s gevonden. © Politiezone Kempen N-O

Twee Nederlanders opgepakt voor helpdeskfraude na achtervolging op E34

Arendonk/RetieDe politie heeft afgelopen donderdag twee Nederlanders gearresteerd voor feiten van helpdeskfraude. Ze werden opgepakt na een achtervolging van in Oost-Vlaanderen tot de E34 in Retie. Het duo deed zich voor als bankmedewerkers om zo mensen op te lichten.

  1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
    TV

    “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

    Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”