De kerk van Retie zat dinsdag afgeladen vol voor de uitvaart van Juul Kabas.
Volledig scherm
De kerk van Retie zat dinsdag afgeladen vol voor de uitvaart van Juul Kabas. © Mine Dalemans

Retie neemt massaal afscheid van volkszanger Juul Kabas: “Hij hield veel van mensen, en de mensen van hem”

retieIn de Sint-Martinuskerk van Retie werd dinsdagvoormiddag in groten getale afscheid genomen van volkszanger Juul Kabas, die vorige week onverwachts overleed op 77-jarige leeftijd. De kerk zat afgeladen vol, en ook buiten konden inwoners de afscheidsviering volgen op een groot scherm. “Het leven was voor Juul één groot feest, er moest elke dag gelachen worden.”

 1. Straatverlichting uit, fietsverlichting aan: "Politie gaat extra controleren”
  Turnhout

  Straatver­lich­ting uit, fietsver­lich­ting aan: "Politie gaat extra controle­ren”

  De komende twee weken gaat de straatverlichting ’s nachts gefaseerd uit in Turnhout, te beginnen maandagavond op en rond de Grote Markt. De stad benadrukt dat het levensbelangrijk is om jezelf zichtbaar te maken wanneer de straatverlichting uit gaat en de politie zal ook extra controleren op fietsverlichting. Wie zonder aangestoken fietslichten rijdt en ouder dan 16 jaar oud is, krijgt een boete van 58 euro.
 2. Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwangerschap heb je invloed op de smaakontwikkeling van je kind”
  Retie/Meerhout

  Jonge mama’s schrijven boek over gezonde voeding bij kinderen: “Al vanaf de zwanger­schap heb je invloed op de smaakont­wik­ke­ling van je kind”

  Vriendinnen en orthomoleculaire therapeuten Joke Vanherck (34) uit Retie en Hanne Mariën (33) uit Meerhout hebben samen een boek uitgebracht. Als jonge mama’s met een bijzondere interesse voor voeding helpen ze met ‘Blije buikjes’ andere ouders op weg om gezonder te koken voor hun kinderen. “Toen wij enkele jaren geleden voor het eerst ouder werden, hadden we zelf graag dit boek gehad”, zeggen de dames.