De 27-jarige man heeft bekend dat hij deze oplegger in brand stak.
Volledig scherm
De 27-jarige man heeft bekend dat hij deze oplegger in brand stak. © Peter Vanderveken

Pyromaan blijft achter tralies na minstens 13 brandstichtingen

De 27-jarige man uit Retie die midden april werd opgepakt voor een reeks brandstichtingen, blijft nog zeker een maand achter de tralies. De raadkamer in Turnhout heeft zijn aanhouding verlengd. 

  1. Daling van aantal besmettingen in Retie op dinsdag 20 oktober

    Daling van aantal besmettin­gen in Retie op dinsdag 20 oktober

    In Retie zijn er op één dag 6 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 10. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 70 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Retie op 608 te liggen. Omdat Retie meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  2. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

    Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”