Burgemeester van Retie Patrick Geuens.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Retie Patrick Geuens. © RV

BELOOFD IS BELOOFD. Is de kerk van Schoonbroek al gerestaureerd? Hoe is het met de rioleringsgraad gesteld? En komen de sociale woningen er?

RetieDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Retie, een gemeente die tegen 2024 bijkomende sociale woningen wil realiseren en nieuwe speelplekken wil aanleggen.

 1. Hooibeekhoeve viert 50-jarig bestaan met jubileumwandeling en investering van 2,5 miljoen euro
  Geel

  Hooibeek­hoe­ve viert 50-jarig bestaan met jubileum­wan­de­ling en investe­ring van 2,5 miljoen euro

  De Hooibeekhoeve, het provinciaal onderzoekscentrum voor voedergewassen en melkvee in Geel-Ten Aard, bestaat 50 jaar. Op dezelfde locatie vindt ook het Landbouwcentrum voor Voedergewassen (LCV) al 25 jaar onderdak. Hun dubbele verjaardag zetten ze in de verf met een wandeling langs een aantal proefvelden, waarbij deelnemers onderweg leren hoe het er op een modern melkveebedrijf aan toe gaat. Bij de voorstelling van de wandeling kondigde het provinciebestuur meteen ook een investering van 2,5 miljoen euro in de Hooibeekhoeve aan.
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.