De Pull Bulls, het Belgische touwtrekteam, behaalden een gouden medaille op het WK in Bilbao.
Volledig scherm
De Pull Bulls, het Belgische touwtrekteam, behaalden een gouden medaille op het WK in Bilbao. © RV

Belgische touwtrekkers veroveren gouden medaille op WK in Bilbao: “Hopelijk ooit weer op de Olympische Spelen”

Retie/HoogstratenDe Pull Bulls, onze nationale ploeg touwtrekkers, hebben een gouden medaille veroverd in de klasse tot 720 kilogram op het wereldkampioenschap in Bilbao. De sterke mannen uit Retie en Hoogstraten werden bij hun terugkeer dan ook als helden onthaald. “Nu even genieten van onze overwinning. Daarna alles geven voor de World Games volgend jaar”, zegt een trotse trainer-speler Ief Smets. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Wouter en Emilie eren overleden broer Michiel (32) met halloweentocht: “Onze broer verdient een waardig afscheid”
  Dessel

  Wouter en Emilie eren overleden broer Michiel (32) met halloween­tocht: “Onze broer verdient een waardig afscheid”

  Halloween zal voor de familie Vosters uit Dessel-Witgoor nooit meer hetzelfde zijn. Op 31 oktober vorig jaar begroeven ze hun Michiel, die op 32-jarige leeftijd overleed aan kanker. Vanwege de coronamaatregelen mochten er slechts 40 mensen aanwezig zijn op zijn begrafenis. “Daarom organiseren we nu een halloweentocht als eerbetoon aan onze Michiel. Alle opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker”, zegt zus Emilie (31).