200 welzijnspartners ontmoeten elkaar tijdens netwerkmoment ’10 jaar Baldemore’.
Volledig scherm
200 welzijnspartners ontmoeten elkaar tijdens netwerkmoment ’10 jaar Baldemore’. © Baldemore

200 welzijnspartners vieren 10-jarig bestaan Baldemore

Mol/Dessel/Retie/BalenOp donderdag 23 september verzamelden maar liefst 200 partners uit gezondheid en welzijn  tijdens het netwerkmoment ’10 jaar Baldemore’. Professor Sara Willems sprak over gezondheidsongelijkheid en via netwerktafels maakten de aanwezigen kennis met de werking van Baldemore.

 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. MIJN DORP. Luc Nijs (68), creatieve duizendpoot met een hart voor Dessel: “Aan het Campinastrand kan ik uren jeugdherinneringen ophalen”
  PREMIUM
  Dessel

  MIJN DORP. Luc Nijs (68), creatieve duizend­poot met een hart voor Dessel: “Aan het Campi­nastrand kan ik uren jeugdherin­ne­rin­gen ophalen”

  Voormalig interieurarchitect, oud-leerkracht, theaterfanaat en liefhebber van kunst en cultuur in al haar vormen: Desselaar Luc Nijs (68) is van alle markten thuis, zolang hij er maar zijn enorme creativiteit op kan loslaten. Zo is hij ook een van de grootste trekkers van het Desselse massaspektakel ‘wettewa’ dat in mei 2023 op de planken komt. Een tijdrovend project, maar hij geeft ons toch met plezier een rondleiding door zijn geliefde dorp. “Als ik aan het water zit, dan kom ik tot rust.”
 1. Jobdag voor Oekraïense vluchtelingen lokt 140-tal werkzoekenden: “Werken versnelt de integratie in onze samenleving”
  geel

  Jobdag voor Oekraïense vluchtelin­gen lokt 140-tal werkzoeken­den: “Werken versnelt de integratie in onze samenle­ving”

  In het Geelse cultuurcentrum de Werft vond donderdagnamiddag een jobbeurs plaats voor Oekraïense vluchtelingen die in de regio Zuiderkempen vertoeven. Tijdens de jobdag kregen ze eerst sollicitatietips, waarna ze meteen in gesprek konden gaan met bedrijven en uitzendbureaus om een vaste job te strikken. Met de aanwezigheid van zo’n 140 werkzoekenden zijn de organisatoren erg te spreken over de opkomst.
 2. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.