Het skigebied Fideriser Heuberge is vooral bekend omwille van zijn 12 kilometer lange rodelbaan.
Volledig scherm
Het skigebied Fideriser Heuberge is vooral bekend omwille van zijn 12 kilometer lange rodelbaan. © Heuberge

Zwitsers skigebied blijft komende winter gesloten vanwege corona

ReizenIn het Zwitserse kanton Graubünden heeft een eerste skigebied beslist om komende winter niet te openen. Het gebied Fideriser Heuberge is alleen winstgevend bij een erg hoge bezettingsgraad. Door het coronavirus zal die echter niet mogelijk zijn. Het management vreest ook voor de veiligheid van zowel personeel als gasten.

 1. Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavaccin iets wat we zullen moeten loslaten

  Zomaar van hot naar her reizen, is ook met een coronavac­cin iets wat we zullen moeten loslaten

  Rudi Westendorp, hoogleraar ouderengeneeskunde aan de universiteit van Kopenhagen, schetst een somber beeld van de toekomst zelfs indien er een coronavaccin wordt gevonden. “Aids legde de vrije seks aan banden, Covid-19 is ook een soa, geen seksuele, maar een sociaal overdraagbare aandoening. De seks zoals we die in de jaren 70 hadden, is nooit teruggekomen. Ik denk dat hetzelfde gaat gelden voor onze sociale relaties”, zegt de Nederlander in een interview met de Volkskrant.
 2. Inwoners van corona-hotspot Ischgl likken hun wonden na kritiek: “Zelfs virologen wisten niet wat te doen. Hoe konden wij het dan weten?”
  PREMIUM

  Inwoners van corona-hotspot Ischgl likken hun wonden na kritiek: “Zelfs virologen wisten niet wat te doen. Hoe konden wij het dan weten?”

  De inwoners van het Oostenrijkse Ischgl zijn de striemende kritiek kotsbeu. Ja, in hun dorp hebben duizenden toeristen, onder wie Belgen, het coronavirus opgelopen. Maar nee, daar konden ze naar eigen zeggen niets aan doen. Ondanks de enorme imagoschade maakt Ischgl zich weinig zorgen over de toekomst. "Na de aanslagen van 11 september zijn de toeristen ook naar New York teruggekeerd."