Zweden getroffen door tientallen bosbranden

AFP
Ook in Zweden heeft het al weken niet meer geregend. In heel het land woeden tientallen bosbranden. De autoriteiten hebben -via het Uniemechanisme voor civiele bescherming- hulp gevraagd aan de Europese Unie. 

De Zweedse brandweer is momenteel bezig met het blussen van 44 brandhaarden. Voor de risicozones zijn evacuatiebevelen uitgevaardigd. Het gaat vooral om de centraal gelegen provincies Gävleborg, Jämtland en Dalarna. Er vielen nog geen slachtoffers.

AFP

Twee Italiaanse blusvliegtuigen en zes Noorse helicopters werden naar het centrum van het land gestuurd. De Zweedse civiele bescherming vroeg versterking omdat het zelf over onvoldoende materiaal en personeel beschikt.
In een persbericht zegt de hulpdienst SOS Alarm dat het aantal branden waarschijnlijk nog zal stijgen.

EPA

Ook in het noorden van het land -aan de poolcirkel- woeden branden. Zo woedt het vuur in de rand van de stad Jökkmokk op vijf verschillende plekken. "Het is al twaalf jaar geleden dat we hier zo'n zware branden hadden", klinkt het.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Christine Laevers

    Bosbranden in Zweden ... en hagel in Frankrijk nu nog recent ... de schade begint op te lopen.