Noortje Palmers
Volledig scherm
© Noortje Palmers

‘Zwarte zaterdag’ op Europese wegen: met deze tips kom je veilig op je reisbestemming aan

Het is ‘zwarte zaterdag’ vandaag op de Europese wegen door veel toeristen die met de wagen op reis vertrekken of terugkomen. Om problemen te vermijden het is belangrijk om goed voorbereid aan je reis te beginnen. Daarom geeft verkeersveiligheidsinstituut Vias enkele tips om zonder ongelukken op je bestemming aan te komen.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. "Geen tolkosten maar wel vaak strenge controles op Routes Nationales": zo ga je met de auto slimmer op reis naar het zuiden
  PREMIUM

  "Geen tolkosten maar wel vaak strenge controles op Routes Nationales": zo ga je met de auto slimmer op reis naar het zuiden

  Corona of niet, de zomervakantie staat voor de deur. Ook in deze bizarre tijd zullen we reizen. Al gaat de trip voor de meesten dit jaar wel niet verder dan de buurlanden, en ruilen we het vliegtuig voor de eigen wagen. Volgens de VAB-vakantie-enquête gaat dertig procent meer Vlamingen de komende weken op autovakantie. Wie dit slim aanpakt, kan al snel ruim 200 euro besparen op een trip naar het zuiden, aldus de reisbijstandsorganisatie. Ontdek hier enkele nuttige tips.
 3. Hoe de elektrisch auto onze maatschappij zal omgooien: “Vandaag is elektrisch rijden misschien goedkoper, maar hoe is dat over twee of vijf jaar?”
  PREMIUM

  Hoe de elektrisch auto onze maatschap­pij zal omgooien: “Vandaag is elektrisch rijden misschien goedkoper, maar hoe is dat over twee of vijf jaar?”

  Al jaren kun je horen en lezen dat het Autosalon van Brussel ‘helemaal in het teken van elektrisch rijden’ staat, maar pas met de editie 2020 wordt het menens. Dit Autosalon is het échte startschot voor de elektrische auto in ons land. Je zal het merken, ondervinden en... betalen, zo toont onze expert aan. “Met een elektrische wagen wordt die autovakantie een regelrechte nachtmerrie met de laadinfrastructuur die er nu is.”