Zware brand legt luchthaven van Dublin tijdelijk lam

Twitter/@DubFireBrigade
Op de luchthaven van Dublin is het vliegverkeer tijdelijk onderbroken geweest door een zware brand. Die brak vanochtend rond 7 uur uit in een loods. De oorzaak van de vlammenzee is nog niet bekend. BBC meldt op Twitter dat het vuur momenteel onder controle is en het vliegverkeer hervat wordt.

Foto's op Twitter van de hevige rookontwikkeling en immense vlammen bewijzen dat het om een brand van grote omvang gaat. De luchthavenbrandweer en korpsen uit de Ierse hoofdstad Dublin zijn ter plaatse om het vuur te bestrijden.

Volgens een tweet van de BBC is de brand intussen onder controle en wordt het vliegverkeer hervat. Vanochtend was het tijdelijk onderbroken. Door de brand werden vluchten opgeschort of omgeleid naar de luchthaven van Belfast en Shannon.

Passagiers worden aangeraden om voor hun vertrek contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij. De brand woedt in een zone die niet toegankelijk is voor reizigers en dus is er geen gevaar voor passagiers.

Er vielen geen gewonden, aldus nog de BBC.

Behalve de Ierse lowcostmaatschappij Ryanair wordt de luchthaven vooral gebruikt door Aer Lingus, als Europese hub voor trans-Atlantische vluchten.