Ga naar de mobiele website
^ Top

Zo scoor je drie zetels op het vliegtuig voor de prijs van één

thinkstock
"De reis is belangrijker dan de bestemming", hoor je een doorgewinterde backpacker wel eens clichématig beweren. Maar met een minimum aan beenruimte in dat vliegtuig waarbij je iets te veel lijfelijk contact maakt met die zweterige passagier naast je, durven wij dat toch in twijfel te trekken. Liever wat meer plek tijdens de vlucht? Met dit handige trucje van een Reddit-gebruiker én een portie geluk kan jij je misschien wel languit over drie stoelen neervleien.

Natuurlijk zou je ook gewoon een businessticket kunnen boeken, maar er is ook een goedkoper trucje om meer plek op een vliegtuig te claimen. Op Reddit verklapt een appontwikkelaar met de naam @regoapps zijn tip om in het beste geval drie stoelen voor de prijs van één te scoren op een vlucht.

De middelste stoel

Vergeet de kinderlijke wens om aan een raampje te willen zitten. Om op lange termijn de vruchten te plukken van je stoelkeuze, ga je best op de normaal gezien minst aantrekkelijke plek zitten: de middelste stoel. Als je vlucht niet is volgeboekt, zal er niet snel iemand de neiging hebben om langs jou heen te kruipen voor die plek achter een raam. Bovendien is het merendeel van de reizigers minstens met twee, en zullen die niet zo snel opsplitsen met jou in het midden. 

Twee voor de prijs van één

Een dosis geluk is naast deze geslepen tactiek ook nog nodig, want je kan altijd de pech hebben dat op het laatste momentje toch nog twee late reizigers zich naast jou komen proppen. Maar dan schuif je gewoon door tot aan het raam, en heb je op zijn minst dat privilege toch nog geclaimd. Is het maar één late passagier die jouw plannetje komt dwarsbomen, dan blijf je best in het midden zitten. Zo heb je toch nog uitbreidingsmogelijkheden naar het raam toe, en heb je alsnog twee stoelen gescoord voor de prijs van één. Want de reis is soms even belangrijk als de bestemming, toch?

Meer over5 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Renzo De Hond

  Ik koop tegenwoordig op lange afstandsvluchten altijd een plekje in de main cabin extra. Dat kost mij wel een flinke duit meer maar dat is geen overbodige luxe met mijn 1,96m. Eigenlijk zouden ze alleen maar lange mensen mogen toelaten om in die sectie te boeken. Mensen met een normale gestalte hebben helemaal geen nood aan extra beenruimte en kunnen makkelijk in economy zitten. Laat dus de plekken met extra beenruimte voor mensen zoals ik.

 • Andy Vander Heyden

  Kaatje het gaat om het reserveren of kiezen van het middenste zitje dus zo krijg je ook het nummer dat toegekend is aan die plaats

 • Bert Hoover

  Pas dit trukje al lang toe... Trouwens bij seat selection kan je nooit exit rows kiezen. Maken dat je op tijd aan de check in bent, en gewoon vriendelijk vragen voor een exit row seat is in dat geval in 90% van de gevallen succesvol ;)

 • Kaatje K.

  Ik dacht dat je altijd genummerde plaatsen hebt, dus die middenzitter vliegt toch weg als hij op iemand zn plaats zit.

 • Vulgus Plebs

  Als je de zitruimte van een doorsnee vlucht vergelijkt met de ruimte dat varkens in een truck hebben, dan zijn de zwijnen beter af dan wij.

Gesponsord

Meld een bug