Zo scoor je drie zetels op het vliegtuig voor de prijs van één

thinkstock
"De reis is belangrijker dan de bestemming", hoor je een doorgewinterde backpacker wel eens clichématig beweren. Maar met een minimum aan beenruimte in dat vliegtuig waarbij je iets te veel lijfelijk contact maakt met die zweterige passagier naast je, durven wij dat toch in twijfel te trekken. Liever wat meer plek tijdens de vlucht? Met dit handige trucje van een Reddit-gebruiker én een portie geluk kan jij je misschien wel languit over drie stoelen neervleien.

Natuurlijk zou je ook gewoon een businessticket kunnen boeken, maar er is ook een goedkoper trucje om meer plek op een vliegtuig te claimen. Op Reddit verklapt een appontwikkelaar met de naam @regoapps zijn tip om in het beste geval drie stoelen voor de prijs van één te scoren op een vlucht.

De middelste stoel

Vergeet de kinderlijke wens om aan een raampje te willen zitten. Om op lange termijn de vruchten te plukken van je stoelkeuze, ga je best op de normaal gezien minst aantrekkelijke plek zitten: de middelste stoel. Als je vlucht niet is volgeboekt, zal er niet snel iemand de neiging hebben om langs jou heen te kruipen voor die plek achter een raam. Bovendien is het merendeel van de reizigers minstens met twee, en zullen die niet zo snel opsplitsen met jou in het midden. 

Twee voor de prijs van één

Een dosis geluk is naast deze geslepen tactiek ook nog nodig, want je kan altijd de pech hebben dat op het laatste momentje toch nog twee late reizigers zich naast jou komen proppen. Maar dan schuif je gewoon door tot aan het raam, en heb je op zijn minst dat privilege toch nog geclaimd. Is het maar één late passagier die jouw plannetje komt dwarsbomen, dan blijf je best in het midden zitten. Zo heb je toch nog uitbreidingsmogelijkheden naar het raam toe, en heb je alsnog twee stoelen gescoord voor de prijs van één. Want de reis is soms even belangrijk als de bestemming, toch?