Eurosurveillance
Volledig scherm
© Eurosurveillance

Zo gevaarlijk kunnen vliegtuigreizen zijn voor verspreiding coronavirus (ook als er amper passagiers in toestel zitten)

Een nieuwe studie toont hoe gevaarlijk vliegtuigreizen kunnen zijn voor de verspreiding van het coronavirus. Onderzoekers ontdekten dat 59 bevestigde gevallen die over bijna heel Ierland opdoken, terug te leiden waren naar een internationale vlucht van afgelopen zomer. Dertien van die bevestigde gevallen bleken passagiers geweest te zijn van de bewuste vlucht, waarop overigens maar 49 van de 283 zetels bezet waren.

  1. “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stelsel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?
    PREMIUM

    “De Canarische eilanden vallen niet onder het btw-stel­sel”: waar moet je rekening mee houden als je er een tweede verblijf wil kopen?

    Niet alleen streek het tv-programma De Mol er dit jaar neer, de Canarische eilanden zijn ook erg populair bij Belgen die op zoek zijn naar een tweede verblijf in de zon. Opvallend is dat er beduidend minder fiscale lasten zijn op de eilanden dan op het Spaanse vasteland. Zo betaal je slechts 7 procent op een nieuwbouw tegenover 21 procent op vasteland. Maar is dat wel altijd voordeliger? Onze geldexpert Michel Maus geeft advies.