Zo bedankt deze piloot persoonlijk zijn miljoenste passagier

screenshot
Een piloot van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Southwest Airlines met maar liefst 22 jaar dienst, had precies berekend wanneer hij zijn miljoenste passagier aan boord zou hebben. Hij had alles tot in de puntjes voorbereid voor deze speciale gelegenheid.

Boordcommandant John Richie spreekt de passagiers van de vlucht van Denver naar Pittsburgh persoonlijk toe door de intercom. Hij vertelt onder meer over zijn geschiedenis bij de Amerikaanse luchtmacht en zijn carrière bij Southwest en kondigt dan aan dat zijn miljoenste passagier in het vliegtuig zit. Dat wordt op luid applaus onthaald. Daarna verrast hij de passagier in kwestie met enkele leuke geschenken.

Gelukkig filmde iemand het hele gebeuren en is het filmpje te bekijken op YouTube.

(lees verder onder video)


"Ongeveer 22 jaar geleden verliet ik de Amerikaanse luchtmacht waar ik het privilege had om als gevechts- en testpiloot met F-16's te vliegen. Sindsdien ben ik piloot bij Southwest en hield ik precies bij hoeveel passagiers ik al vervoerde. En vandaag is mijn miljoenste passagier aan boord!"

En de piloot is duidelijk goed voorbereid, want hij haalt verschillende geschenken boven voor de passagier: een fles champagne, een gesigneerde instapkaart en het exacte bedrag ze voor haar ticket had betaald.

Al zeggen sommigen dat een upgrade naar business class een beter cadeau zou geweest zijn, het blijft een erg mooi gebaar van de man. En het is een aangename afwisseling na alle negatieve berichten uit de commerciële luchtvaart die ons de voorbije weken bereikten.