Zieke luchtverkeersleiders zorgen voor lichte vertragingen op Brussels Airport

Tim Dirven
Op Brussels Airport waren vandaag wat vertragingen, vooral bij de aankomende vluchten. Belgocontrol moest het met minder luchtverkeersleiders doen, en dat zorgde voor een beperkte capaciteit. Inmiddels is weer onbeperkt luchtverkeer mogelijk, omdat de avondploeg van Belgocontrol met voldoende verkeersleiders is om alles in goede banen te leiden.

"Het is de normale procedure, we hebben dat een paar maanden geleden ook in Charleroi gehad", reageerde Kurt Callaerts van ACV Transcom. "Vandaag zijn een aantal verkeersleiders weggevallen, en dan moeten er restricties opgelegd worden op de vluchten die aankomen en vertrekken", legde Callaerts uit, die het een kwestie van veiligheid noemde. Volgens Callaerts is er op Belgocontrol sprake van een structurele onderbezetting. Er zijn aanwervingen bezig, stelde hij, maar dat is een proces van jaren.

De avondploeg is weer met voldoende verkeersleiders, waardoor de restricties werden opgeheven. Dat meldde Belgocontrol-woordvoerder Dominique Dehaene rond 21.30 uur. Volgens Brussels Airport bleef de impact van de problemen beperkt en waren er vooral vertragingen bij de aankomende vluchten.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.