Duitse toeristen in Griekenland, beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Duitse toeristen in Griekenland, beeld ter illustratie. © REUTERS

Zeven lidstaten geven al coronacertificaten af, België is technisch klaar om zich aan te sluiten

Zeven lidstaten zijn nu reeds begonnen met de afgifte van de Covid-certificaten die reizen in de Europese Unie makkelijker moeten maken. Dat heeft de Europese Commissie dinsdag meegedeeld naar aanleiding van de lancering van het systeem dat het mogelijk maakt om certificaten grensoverschrijdend te controleren. België is technisch klaar om zich aan te sluiten.

8 reacties

 • Tom Geybels

  3 weken geleden
  Haha, België is klaar. Dat zou de eerste keer zijn. het zal pas ergens in september zijn dat alle regeringen overeen komen.
 • Bart Denys

  3 weken geleden
  Mensen die dit discriminatie vinden, begrijpen niet dat er 3 opties zijn om zo'n certificaat te krijgen. Als je besmet bent geweest, is er al geen probleem; wil je geen vaccin, dan is dat een vrije keuze en moet je een PCR test voorleggen. Het is misschien wél een controle extra maar eentje die wel de wereldgezondheid ten goede komt...
 • Raul Marqués da silva

  3 weken geleden
  Prima...dit is geen discriminatie! Hier bepaal je zelf of je een vaccin wil of niet ! Bij discriminatie speelt ras, huidskleur, religie, gender de hoofdrol ( daar kan jij als individu niets aan doen)...dus...vaccineer je! En bescherm jezelf en je naasten.!..
 • Rolande Vogt

  3 weken geleden
  Had veel eenwoudiger kunnen zijn..aan iedereen een geel vaccinatie boekje geven..direct bij vaccinatie
 • wim helsen

  3 weken geleden
  Technisch klaar? Belgie? Dat zou dan ook de eerste keer zijn