Zeker 190 vluchten geschrapt door "grootste staking ooit" bij Ryanair

Photo News
Vliegtuigmaatschappij Ryanair schrapt vrijdag 190 vluchten als gevolg van een internationale staking, onder andere in België. Dat heeft de lagekostenmaatschappij vandaag bekendgemaakt. 

Komende vrijdag legt het cabinepersoneel van Ryanair in vijf landen (België, Italië, Nederland, Spanje en Portugal) het werk neer. Die staking, aangekondigd als "de grootste ooit" bij Ryanair, zal alvast tot 190 geschrapte vluchten leiden, zo laat het bedrijf vandaag weten. Alle getroffen klanten hebben e-mails en sms-berichten ontvangen, zegt de Ierse luchtvaartmaatschappij.

Volgens Ryanair gaat het om 8 procent van zijn vluchten op vrijdag. De maatschappij spreekt van een "onnodige" staking door "een kleine minderheid van het cabinepersoneel" in de vijf landen.

Onderhandelingen

De directie van Ryanair zegt dat er vooruitgang is geboekt in de onderhandelingen met de vakbonden. Zo werden er overeenkomsten gesloten in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Italië en Duitsland, zegt ze.

"Ryanair heeft in de voorbije twee weken de pilotenvakbonden in België, Nederland, Spanje, Portugal en Duitsland aangeschreven om hen uit te nodigen om te onderhandelen over gelijkaardige akkoorden als dat met (vakbond) Forsa in Ierland, voor zowel piloten als cabinepersoneel", luidt het. 

Photo News42 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Maesen

  Wij om 16u sms gekregen dat onze vlucht vanuit Valencia van morgen 8u30 geannuleerd is. Ryanair gaf als alternatief om zondagavond (2dagen later) vanuit Barcelona te vliegen. Vervoer naar daar en extra overnachtingen zelf te bekostigen. Hebben dan maar zelf terugvlucht gezocht.

 • Tim De Witte

  @Dirk De Moye: Neen, dan doen we daar inderdaad geen boodschappen meer. Enfin, ik toch niet. Alleen zó kan er op termijn een duurzame mentaliteitswijziging plaatsvinden, of het nu in de luchtvaart of in de retail is.

 • frank willems

  Natuurlijk 5000 - 190 vliegen er nog 4810 .

 • Ellen Bosch van der Putten

  Tja het personeel van Ryanair heeft groot gelijk. Maar ik hoop dat echt dat onze vlucht gaat. We zouden anders gisteren bericht hebben gekregen als onze vlucht niet zou doorgaan. Maar nu vind ik het wel spannend of we vrijdag alsnog gaan!!

 • Dirk De Moye

  In de luchtvaartsector gaat het er niet anders aan toe dan in andere sectoren . Gaan we bij voorbeeld geen boodschappen meer doen bij de grote winkelketens omdat ze hun leveranciers uitpersen als citroenen om toch maar een paar centen goedkoper te zijn dan de concurrentie ? Vraag maar eens aan de boeren, leveranciers van melk, boter en vlees hoe ''rijkelijk'' zij verloond worden door Delhaize, Colruyt en co.